tisdag 27 januari 2009

Fiskägare inte det lättaste.

Detta med akvarie är mycket spännande. Fast nu börjar det skapa trånboddhet hos pappa B och hans familj. Klockan 05.23 hoade kvinnan på mig och med ett öga upp och ett öga ner backade jag ur "upp och ner" sängen för att hasa mig in i rummet där akvariet står uppställt. -Kolla, en av Black Mollyhonorna har fått yngel. Ta mig tusan, simmade det inte omkring ca. 2-3 mm små svarta fiskar runt pumpen. Efter, med munnen på vid gavel kom de andra fiskarna och siktade in sig på ung BM till frukost. Fort som satan ner med håven och räddade sex stycken som snabbt åkte in i barnkammaren, nja akvariets barnkammare givetvis. Det formligen sprutade ut yngel ur honan och fortsätter det så här så blir jag tvungen att skola om mig till fiskodlingskonsulent.
-Frågade i förbifarten en av mina grannar, han kommer från Kina och är ägare till en mycket fin kinakrog här i Gbg. -Har du något recept på Black Molly? Han tittade länge på mig helt gravallvarlig. -Du inte må bla? Sen gick han vidare mot parkeringshuset. Efter 35 meter vände han sig om och ropade, -Inte flitela Black Molly, inte smaka bla. Sen försvann han bakom knuten.
Nåväl kvinnan har en liten erfarenhet av akvariefiskar då hon i unga år var ägarinna till Smålands störsa och äldsta slöjbärare. Jag överlämnar nu fiskarnas BB till henne och gör något annat själv. Kanske jag går och lägger mig.
pappa B

2 kommentarer:

Baronessan sa...

Ja, varför inte öppna ett zoo? Den där "kvinnan" tycks ju klara av det mesta...

Anonym sa...

nej dom där mollysarna ska helst ätas råa...