lördag 17 januari 2009

Kvinnan lirar på hästar och vi käkar bläckfisk.


Idag skiner solen och kvinnan har åkt med jobbarkompisarna och några kunder till Åby för att lira V75. Trollen och pappa B stannar hemma och kollar skidskytte och käkar stekt bläckfisk med nudlar och friterade blomkålsbuketter. En riktigt fin liten lördagslunch vill jag lova.(Stalltips om ni lirar på nätet. Lägg en tia vinnare/plats på häst 1 i lopp 5, Los Memory)
Har för säkerhets skull SMS:at en rad V75 som hon lovat att spela till oss här hemma.
I övrigt kommer denna lördag att passera utan större märkvärdigheter, skidskytte, handboll och längdåkning på TV:n god mat och sedan lite bloggande för att krypa ner under täcket och blåsa iväg några timmar med sömn.
Kanske jag kommer med en bild till då bläckfisken och resten av maten är färdig. Steker bläckfisken i smör med några droppar sesamolja i pannan, snabbt ungefär 3 minuter (annars blir den seg som en cykelslang.) Vanliga nudlar och blomkålsbuketterna friterar jag i mycket het olja i en vanlig liten kastrull. Flingsalt och lite paprikapulver på toppen gör susen.
Öl till pappa B och saft till trollen (mjölk FÅR INTE drickas till fisk, förbjudet hos pappa B).
Tag det stillsamt idag och tänk på hjärtat.
pappa B

4 kommentarer:

Anonym sa...

tack för din fina sammanfattning på min blogg..själv skall jag på ishockey idag FBK mot Rögle ..tar med en av sönerna Speltips 6 - 3 på oddset..
hg

Peace in mind sa...

Åh, hungrig...sesamolja var mycket länge sedan!

Anonym sa...

Sophinken? Nej, jag publicerar alla kommentarer från pappa B! Anledningen till att jag vill granska kommentarer är att jag fått en del mycket tråkiga kommenterer som inte alls hör till sammanhanget!
Men blogg.se strular för jämnan, så kanske har nåt inlägg försvunnit? Vad är det för en kommentar du saknar undrar jag?

Du skulle ha smakat makens bläckfisk! Stark så att det brinner i munnen!:D Fast jag gillar inte bläckfisk...

Anonym sa...

Pinglan, bara några kortisar, inget av större vikt. Kan du inte be gubben om receptet på bläckfisken?

hg jag hoppas att du får rätt. Själv är jag ju HV71 och det finns inget roligare äm att gå på pubben och köra HV-ramsan när Frölunda spelar. Detta sker med livet som insats.

pappa B