lördag 24 januari 2009

Vi har blivit med fiskar!


Igår installerades vårt akvarium. Vi köpte det av grannen och det var stort pådrag bland trollen när vi skulle modellera bottensanden, plantera växter och fylla på vatten. Men de klarade detta utan att komma i luven med varandra. En stor mal, 20 cm lång. Aningen demolerad på grund av förre ägarens håvande, men pigg som en mört ändå (nu var jag rolig) den döptes snabbt till Elvis! Fyra stycken kampfiskar, honor fick snabbt namnet Madonna, Tina Turner, Nanne Grönvall och Carola. Tio Black Molly i varierande storlekar och så ett litet stim med neontetror, namnades inte, tack och lov.
Det är "Skogarnas Konung" som ansvarar för fiskarna och "Prinsessan" för kaninen. Givetvis är det kvinnan och jag som sköter det mesta ändå, man så är det förmodligen i alla hem. Är det någon akvarist som kan det riktiga namnet på Elvis så tar vi tacksamt emot detta.
Återvänder från botten under dagen.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja farsan!
ser ut att vara en sådan här firre

http://zoopet.com/fiskar/fisk.php?NR=1004&SOK=1

släkting i allafall, det finns lite olika arter och storlekar!

//Äldsta

Anonym sa...

Tjenare äldsta. Försökte ringa och gratta på födelsedagen, men jag antar att operatören tyckte att det lät för djävligt och inte släppte fram signalen. Grattis nu i stället. Krama om lillbusen också.