onsdag 18 februari 2009

Idag blir det skidskytte för hela slanten, och GM kryper ur Saab


Här ser ni den gamla skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg. Hon som tagit 42 världscupmedaljer. Då, när bilden togs vid JSM i Ulricehamn 1972 var efternamnet Wallin. I samma tävling åkte Forsberg, Henrik "Hinken" som han kallades. Om det sa klick just då uppe i Ulricehamn, det vet jag inte men vem vet. Efter en längdskidekarriär på både gott och ont valde Magdalena helt sonika bort den mot skidskytte. Ett val som skulle få hela svenska folket att börja älska sporten.
Sen kom ACO, skrällde och höll sig kvar längst upp i eliten tills kärleken i vallaboden utmynnade i en liten klimp. Otekniskt planerad inför hemma VM i ÖStersund. Men givetvis ett litet kärleksbarn. I samma veva började Helena Jonsson röra sig på allvar och nu ligger mamma ACO plötsligt i skuggan av den 24-årige Jonsson. Idag skall de två ut i grusblandad snö nere i Korea. Vem som kommer högst i prislistan återstår att se. Givetvis hoppas jag att bägge två kommer högst upp.
Hemma i TV-studion sitter "Magda" och håller tummarna. Det gör jag med.

GM har tagit fram sopborsten på riktigt och nu skall Saab lämna USA-Jätten för gott. Här har Olofsson & Co sin chans att göra någonting bra innan valet (då kommer de att halka på de egna bananskalen och glida på röven ut ur den svenska regeringen, om man får tro alla röster ute i buskarna)Tag över den svenska bilindustrin. Vi svenskar får ju ändå betala kalaset. Bättre att betala för någonting vi äger än att betala för lån till USA och se dem försvinna i fjärran utan att ha fått någonting. En Saab har ju ingen svensk råd att köpa idag.
Nää regeringen, upp till kamp och vifta med den urlakade svenska fanan och köp upp både Volvo och Saab så det blir lungt i landet.
pappa B
Skicka en kommentar