fredag 13 februari 2009

Nu hoppas jag på förseningar....

En av ABC:s unga talanger i boxningsringen
I dagens "Gubbkalsong" kan man läsa att George Scott känner sig stressad för att hinna från Ingemar Johanssons begravning och upp till Let´s Dance. -Hinner jag inte upp i tid blir Maria och jag diskade, lär han ha sagt till pressen. Jag tycker inte alls att han skall stressa. Här yppar sig ett utmärkt tillfälle att få bort träbente Scott från tävlingen. Han verkar ju inte röstas ut den normala vägen, varför fattar jag inte.
Nej käre Scott, stanna en fredagskväll i Göteborg. Tag dig en liten rackabajsare och åk ut till "Finska klubben" på Hisingen. Där blir du genast infångad av en stabil finsk mamsell och så bär det av i en Humpa så det svartnar för ögonen på dig. Humpa är inte en dans, det är en billig tur med svävare till takten av dragspelsmusik och stamp med foten (dragspelaren stampar) Fort går det och man blir lagomt yr i huvudet för att inte hinna gömma sig när nästa mamsell trycker upp dig i en tango. Hon sätter sina överviktiga valkar i magen på dig och trycker upp blindtarmen precis under hjärtat ditt. Tre snabba steg baklänges, tvärstopp och så åker blindtarmen upp igen samtidigt som du åker på två tvära vänstersvängar.
Du håller krampaktigt tag i valkarna på kärringen och blundar frenetiskt för att inte svimma av yrsel, andnöd, mest förorsakad av trycket mot hjärtat och doften av svett blandat med Aqva Vera.
När tangon är slut så vacklar du åter till det bord du hade när du kom. På vägen träffar du mamsellens äkta hälft som ger dig en snyting så tre tänder åker ner i ändtarmen och du vinglar ut på dansgolvet igen. Där fångas du upp av en ny mamsell och dragspelaren trampar igång en ny humpa. Så pågår det ända fram tills personalen och vakterna släpar fram dig under bordet och sätter dig på trappan utanför lokalen.

Alla taxi har redan kört därifrån så du sitter där lungt och stilla på trappan tills ny dag börjar. En härlig kväll med massor av finsk sisu är över liksom frmträdande i Let´s dance för dig. Svenska folket är lyckliga och du har lärt dig att böja på knäna.

Till en av landets största genom tiderna säger jag bara -Ingo, vila i frid!
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förmildrande dom
1928 inträffade en materiellt svår bilolycka på riksvägen mellan Örkelljunga och Åsljunga.
Det var en Örkelljungabo som körde på en köpman från Skånes Fagerhult.
Vid den efterföljande rättegången i Klippan sades det att Örkelljungabon som var orsak till olyckan fick en
förmildrande dom därför han hade druckit brännvin och därför hade svårt med att styra.

Citat ur körkortsbok år 1920:

De som vållar bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. De förra äro under lek både blinda och döva. Att signalera åt dem hjälper i regel ej, och ofta komma de framrusande så nära vagnen att signalen icke blir av betydelse. Där man väntar sig lekande barn såsom vid skolor, lekplaner etc, bör man endast köra fram med yttersta varsamhet, ty man kan sällan hjälpa sig med annan manöver än att stoppa vagnen. Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej helt sällan koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är intet sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagnar.

Gissa Vem

Baronessan sa...

Jösses, den där finska klubben skulle man gärna vilja besöka. Verkar inte bli tråkigt där i alla fall :) Är dansen självupplevd?
Jaså, han är inte av det dansanta slaget, han Scott. Får väl ta mig i kragen och kolla lite i kväll då. Ha en skön fredag...

Anonym sa...

Kan inte gissa? Fast en liten lutning upp mot Hälsingland må hända inte är helt fel. SW eller EA kan också vara de annonyma bovarna.

Baronessan, dessvärre har jag faktiskt upplev Humpa vid ett flertal tillfällen. Har dock klarat av de vildsinta svartsjuka gubbarna genom att gör 7 sekunder på 60 meter. Idag dansade han faktiskt inte så illa som tidigare men han bode har varit ute redan förra omgången då man petade ut Hasse A istället. Det luktar fusk här!
pappa B