måndag 16 februari 2009

Ny dag, nya äventyr, men samma gamla gubbe i spegeln!

Ja, det är ju detta som gör att jag går under epitetet -Sveriges gladaste man- att jag, när jag ser detta skrynkliga, vidbrända ansikte i spegeln varje morgon vet att jag lever en dag till. Det är givetvis källan till en stor glädje, att ges tillfälle till att leva en dag till...underbart, eller hur? Tänk om man inte såg sig själv i spegeln en morgon. Då hade du blivit blind över natten, eller så var du helt enkelt död. Nej nu kör vi så det ryker och skulle det inte ryka så kör vi ändå!

När jag besöker en bil- eller båtmässa plockar jag gärna ut en eller flera godbitar. Sådana där som man fortfarande drömmer om när nostalgin kommer krypandes efter ryggraden. Tänk att få krångla sig ner i sätet på en Lamborgini, fälla ner måsvingen, trycka plattan i botten och rusa iväg så att asfalten veckar ihop sig.
Man återkommer dock snabbt till sans och balans, då man inser att kroppsformen mer lämpar sig för skåpbilar nu för tiden och att lädret är ovanligt platt så här i mitten av månaden. Men...åter till verkligheten. Funderar på om jag skulle åka in och tvätta Belmondo, min och "Skogarnas Konungs" aningen luggslitna Pegueot-97. Tittar ut genom fönstret och märker till min stora glädje att det är ett par minus ute och aningen vitt på marken. Jag skippar biltvätten, phu!

Är mitt inne i ölskriverierna inför den serie jag skall publicera om ett par veckor. Skall även försöka få ihop något om Tysklands alla slott och herresäten, men inspirationen har inte anlänt ännu. Hoppas att den kommer med posten om en dryg timme.
Ha det så länge och kör försiktigt, det kan vara isigt, fläckvis.
pappa B
Skicka en kommentar