lördag 21 mars 2009

Ettap 2: Vattenkoppor, torgdag och Robinsson!

Öppnar dagen med en vacker tjej. Numera gift och jag hoppas att hon blivit mamma till några riktigt söta ungar. Har tyvärr tappat kontakten med henne då hon började jobba uppe i huvudstaden. Då kvinnor har haft och har stor betydelse i mitt liv så känns det bra att toppa med en.

En anna liten kvinna i mitt liv, kanske en av de största ändå, "Prinsessan" har fått vattenkoppor. "Skogarnas Konung" är frisk och nu först bryter skiten ut på den lilla snurran. Dalmatiner nr. 2 snurrar nu runt och klagar över att det kliar. Var tredje minut kommer hon in och visar en ny prick. Phu, men det är alltid synd om de små trollen då de drabbas av alla barnåkommor.

Marknadsknalle på Kviberg.
Idag har jag hjälpt Jennie och Noki att sälja krukor nere på Kvibergs marknad. Fast det var rena natten. Solen sken, muslimkärringarna har gardiner för fönstren och skippar blommorna. Några tanter kom i alla fall fram när de såg prislapparna på krukorna. Snygga i både modell, form och färg och till ett pris som fick skatorna att flygga nära marken för att hinna kolla prislapparna. Alla araber skall pruta. Nästa gång lägger vi på 50% så kan de pruta röven av sig. Fel ställe, fel besökare och nästa gång blir det en marknad där 90% består av svenska hemmafruar istället för tvärtom. Punkt och slut.

Robinsson har startat
Urvalet av årets deltagare saknar både teknisk/praktisk kompetens och överlevnadskänsla. Världskrig då norrlandsjäntan nackade en ödla. Idén fanns där att hon kunde fixa mer mat genom att åtla med ödlan. Smart. Lärare och lärarinnor, designer o mediafolk. En ung innebandyinstruktör. Han kommer att vinna! Strateg, lagomt praktisk och förmodligen seg och flyter med. Varför gnälla och fundera på att fara hem efter ett par dagar. Stanna då hemma från början för guds skull. Superblondin med guld- och pärlhalsband i djungeln förälskade sig omedelbart och tårarna sprutade direkt när föremålet för förälskelsen blev utröstad så det skrek om det. Det här kan bli förbannat roligt till slut. Rödtotten, vegetarianen sätter jag också en slant på. Han är lagom cool för att överleva.
Varför fiskar man inte? Varför tar man inte med sig långkniven och tar en tur i träsket? Varför lägger man inte upp ett litet förråd av tort bränsle om det skulle bli ännu mer regn? Oföretagsamma individuister utan större vetskap om hur det är att leva i skog och mark. Ät krabbor, lägg ut tinorna som fanns där, två tre kan gå på linje och harpunera. Att de sög i sin musslor som beviserligen kan ge störningar i magen härstammar från lyxkrogarna i de städer de kommer ifrån. Diarrén dyker nog upp i nästa avsnitt.
Nu tar jag mig en gin & tonic.
pappa B
Skicka en kommentar