torsdag 26 mars 2009

Heja HV!!!

Jag har bott här i väst i två omgångar. En 10-årig period för att hämta hem kvinnan i mitt liv och för att lära mig sluta svära. Sen 1987 har jag varit Angered och Nordost trogen. Och jag trivs. Som ni alla säkert förstått så gillar jag idrott också. Det är och har varit en stor del av mitt liv med kameran/pennan. Damidrott mer än herridrott. Ärligare, mer hjärta och inte alls lika ful. Visst finns det tjejer som grabbar tag i motspelarens en a bröst och använder det som armstärkare eller sätter ett knä i skrevet på någon framstormande anfallare. Men i mindre utsträckning än i herridrotten.
Älskar Sävehofs handbollslirare både damer och herrar, tycker att både GAIS, ÖIS, Blåvitt och Häcken är ok, men jag kan inte förlika mig med Frölunda Hockey. Jag vet inte varför, men när det gäller framfart på skridskor med klubba och liten gummitrissa så är det HV71 och Skellefteå AIK som gäller. Brynäs ligger också bra till. NAturligtvis klappar hjärtat även för Göteborg/Kopparberg FC:s tjejer och Jitex, som jag tror kommer att bli årets uppstickare i damernas högsta division. Här kommer Emeli Farfa att blomma ut och få den matchtid hon behöver. Så, med risk för att tappa alla mina Göteborgsläsare så sticker jag ändå ut hakan och jublar när jag i morse läste att HV71 sopade banan med Frölunda i hockeyns semifinaler med 1-6 och ordnade ställningen 2-2. De möts ikväll igen i Göteborg och skall man vidare till SM-finalen får man nog ta en ny skalp i afton för att sätta indianerna i svajning.
Nog sportsvammel, över till verkligheten. Läste en blogg i morse TYRA en av de större i bloggvärlden. Hon berättade i mycket ilsken ton om hur hon och hennes kamrat blivit behandlade av både vakter och polis vid ett besök på Wasa i Norrköping. Både upprörande och intressant. Jag hoppas att hon stämmer både vakterna och polisen samt klubben som lär ha haft trassel tidigare. Kolla själva får ni se.
Ha en bra dag så länge så syns vi i eftermiddag.
pappa B

Lek slutar ofta med slagsmål.

6 kommentarer:

Vicky sa...

Jag brukade snacka om Angered med min albanske biltvättare som hade en farbror där och längtade dit, men han har stängt sin biltvätt och jag saknar pratstunderna...- vilka associationer man får ibland :)

Tack för kommentaren hos mig!

Anonym sa...

Kul att du tittade in, välkommen tillbaka. Hittar du biltvättaren kan du ju visa honom min blogg, den går att översätta till albanska, tror jag
*s*
pappa B

porjusolle sa...

Nu tror Jag att Jag har kontrol på lösenordet

Pappa B sa...

..där ser man. En Porjusbo ger inte upp så lätt..*s*

Anonym sa...

Visst sitter minitext...förlåt diktaren i Skellefteå och sörjer lite, men fruktansvärt nöjd över att ha fått se SAIK gå till semi!
Trevligt att du tittade in! Du är alltid välkommen tillbaka! Kram anna

Anonym sa...

skrivanne vi tar nya friska tag nästa år, eller hur?