söndag 29 mars 2009

Mer lik en kruka kan man inte bli...

Idag stod vi på marknaden i Landvetter och sålde krukor. Vi skulle sälja, trodde vi. Sälja bättre än vi gjorde nere på Kvibergs marknad förra helgen. Naturligtvis sket sig detta redan på upploppet då alla kärringar och gubbar hade glömt bort att ställa om klockorna och alla elektriska hade stannat då landet släckte lamporna i går. Tre hundar av blandras och en ensam eftersläntare som vinglade mellan de halvärdiga borden på väg mot hemmet, kan man förmoda.

Sedan kom Ivar, gaphalsen kallad av både knallar och kunder. Han omringade oss med blommor och så satte han i gång att gala. Och gala det kan han. Kärringarna köpte påskliljor, peséer, tulpaner, Hortensior och fan vet vad alla blader heter. Här fick vi oss en ordentlig lektion av ett marknadsproffs och snabbt inser man att man inte har en chans att komma upp i hälften av hans nivå under den tid man har kvar i jordelivet.
Solen kom fram när vi började packa ihop och långkalsingarna börja göra sig gällande. Nu blir det till att avvakta innan vi riggar upp krukförsäljningen igen. det är väldigt roligt detta med marknader. Att fa vara lite busig i överkant skulle alla må bra av.
Det får bli lite gravad lax med röd- och vitkål, syrade med socker/ättika/flingsalt samt skivad smörkokt potatis med finhackad persilja. En god tysk öl sitter som kronan på verket.
Återkommer med nya friska tag när jag skyfflat i mig fisken.
pappa B
Skicka en kommentar