måndag 23 mars 2009

Ny stödgala - Rädda Sverige!


Här i landet är vi världens snabbaste på att skapa stödgalor av skilda slag. Än för den ena, än för den andra hjälporganisationen. Givetvis med baktanken att arrangörer, telebolag och TV skall tjäna lite extra pengar. Förmånstagarna får också en liten kant att knapra på, självklart. Men...nu är det dags att vi drar igång en ny, eller i alla fall lämpar över idén till några av de land vi backat upp tidigare. Vi börjar med Norge. Våra oljescheiker väster om Värmland kan väl börja. "Rädda Sverige Galan" skall gå i grannsämjans tecken och inga potentater skall ta del av de insamlade pengarna, de skall gå direkt till svenska folkets pensioner. Inte en djävel får norpa en krona av dem.
Förvisso kommer det inte att bli så mycket pengar in då vara grannar inte har mer än tre artister att bjuda TV-publiken på. Dessutom är två skidåkare och en skidskytt. Fast jag har hört att Björndalen kan spela lite munspel.

Appropå spela! Några undrar om jag kan eller om jag skall börja lära mig spela dragspel. Jag säger så här. Började spela golf (kallar det jordförbättring, och tillbringar mer tid i skogarna, naturliga och anlagda vattenhinder än på den jämna fina gräsmattan i mitten) har masat mig ner till 33 hcp. Får med andra ord stryk av de flesta. Både äldre tanter och farbröder än mig sopar fairways med mig. Men jag tycker att det är otroligt roligt. Banan i tyska Nippelberg (se bilden) är nästan perfekt. Skogen håller sig på försvarligt avstånd och här tappade jag inte bort så många bollar.
Mina kamrater säger att de alltid går två runder när de spelar med mig för de får ströva runt banan och hjälpa mig att leta bollar så spelet kan fortsätta.
Fick ett dragspel under min uppväxt i Lappland men detta hämtade kronofogden på grund av att jag betalt för lite skatt. Som tur var så hade jag hunnit lära mig några stötiga valser, en tango och en hambo. Att spela dragspel är som att cykla. Lär man sig detta en gång så sitter det i skallen/fingrarna/benen. När jag tappert försöker få fram "Drömmen om Elin" så låter det faktiskt som "Drömmen om Elin" Detta även till min egen förvåning. Nu skall jag kränga på mig magorgeln och låta fingrarna svepa över tangenterna detta till taktfast knackande i vatteledningsrören från grannarna. Baronessan tycker att jag och hennes gubbe skall bilda en kör? Hon verkar vara måndagsvimsig idag, körer sjunger så gubben och jag bildar nog hellre en duo. "Dragspelsduon Gubbarna"
Bjud upp vet´ja
pappa B
Skicka en kommentar