tisdag 31 mars 2009

Upprörande morgon i Väst!

Mer karnevaler så att vi blir glada igen. Hammarkulle festivalen känns väldigt avlägsen i dag, men vi vet ju att snart dånar trummorna ut över torget i Hammarkullen och den vackra paraden får till och med de sura och insnöade svenskarna att lägga upp ett litet leende.

Biskopsgårdens föräldrar strejkar - barnen stannar hemma!
Amerikanska journalister söker hjälp från Sverige?
Nedskärningar i Sjumilaskolan i Biskopsgården har fått föräldrarna att stå på tårna. De har strejkat en dryg vecka mot de nedskärningar som planeras och hållit sina barn hemma från skolan. -Vi kommer att fortsätta hur länge som helst, säger Patricia, en av de föräldrar som är med och driver kampen mot nedskärningarna.
Skall detta även behövas här i Gunnared? Friskolorna tar över allt mer och att politikerna inte fattar att det är deras agerande eller brist på agerande som utlöser detta är svårt att fatta. Ingen förälder vill väl sätta sitt barn i en skola med undermånlig lärarkompetens, stökiga stora klasser och dåliga lokaler?

Två amerikanska journalister, som illegalt har tagit sig in i Korea söker nu hjälp från Sverige för att komm ut!? Detta då USA inte har några relationer med Korea. Detta är väl beviset att vi gråsuggor i minilandet är kända för att agera världssamvetet. Ring Sverige, de hjälper oss. Vi har ju svenskar som suttit (numera ligger han) fängslad i massor av år utan att komma ut, han har inte ens fått en rättegång.
Idag är det verkligen en svart dag, räkningarna skall betalas. Det något så när upplyftande beskedet när man tar ut en kontoställning från bankomaten kommer i eftermiddag att visa ett fåtal, små siffror som man får leva med i 30 dagar. Tvi vale, vad segt. Men..sånt är livet, som Anita Lindblom skulle ha sagt.
Jag tar ett djupt andetag och ger mig genast ut på den krokiga och smala vägen ner till kontoret för att tömma kontot. Vi kommer att höras, jag lovar.
pappa B

span style="color:#ff6600;">"Det doftar alltid lite från handen som ger bort rosor."
Skicka en kommentar