onsdag 29 april 2009

Kolla på mina smarta kompisar i norr....

Smarta norrbottningar
Kan tjäna 24 miljoner på glasögon


Det är länge sedan norrbottningarna började använda internet för att skaffa det som tidigare krävde en lång resa till närmaste tätort och butik. 30 000 personer i Norrbotten behöver nya glasögon – varje år. Och det är många som köper glasögon över internet. Om alla norrbottningar, som behöver glasögon skulle köpa dem på nätet skulle de tillsammans kunna tjäna flera miljoner kronor.
Glasögon är en produkt som verkligen passar för näthandel. Det är hur enkelt som helst, beställ hem flera bågar och bestäm i lugn och ro vilken som passar bäst. Skicka med receptet från optikern och tjäna hundratals kronor.

Detta har givetvis pappa B tagit fasta på och beställt hem två mycket tuffa bågar. Kanske jag köper bägge två, jag får se vad kassan tillåter. Anledningen till detta är att jag måste ha ett par med solfärg så jag klarar av Du7bai om 15 dagar (hoppas jag hinner få dem bara) Har nyligen köpt ett par vanliga och ett par läsglasögon hos Aktuell Optik här i Angered Betalade 1800 + 1500 inkl synundersökningen. Totalt en nätt liten summa på 3.300 riksdaler. Nu har jag beställt två bågar på prov från en av mina bannerannonsörer. Köper jag dessa ett par läs och ett par med solfärgat glas så hamnar jag under 1500:-!! Ful är jag förvisso, men inte dum. Och de här bågarna är banne mig snyggare än de jag redan köpt. Skall bli spännande att se om jag hinner få dem innan jag åker. Det vore perfekt.

Priset för ett par enkelslipade glasögon kan vara så lågt som 395 kronor. Progressiva glas med antireflexbehandling och alla extra tillval kostar max 4 000 kronor. Skillnaden mot att handla hos optikern på gatan är, i det billigare fallet cirka 1 200 kronor och i det dyrare 6 000 kronor.
– Vi tycker att folk ska ha råd att ha fler än ett par glasögon. Det är inte konstigare än att ha flera par skor i garderoben. Det säger Glenn Johansson, vd i Optikbutiken.se som levererat glasögon över internet till norrbottningar sedan 2004.

-Vi har samma kvalitet som optikern på gatan men har valt att ha ett lågt pris för att istället kunna sälja fler glasögon. Det tjänar alla på.
Det bor en kvarts miljon svenskar i norrbotten och många av dem är glasögonanvändare. Man brukar räkna med att hälften av de som är över 40 år är i behov av glasögon. Det innebär att fler än 60 000 norrbottningar använder glasögon. Om de köpte dem från t ex Optikbutiken.se skulle de tillsammans kunna spara 24 miljoner kronor.
– Norrbottningarna har förstått att man inte måste köpa glasögon av optikern som gör
synundersökningen. Det är bra. Det går bra att ta med sig receptet och handla någon annanstans,t ex på nätet, säger Glenn Johansson, vd i Optikbutiken.se.
pappa B
Skicka en kommentar