tisdag 21 april 2009

Skräp, skämt och stor publik...

Tänk vad idrotten drar. Pappor, mammor och barn går man ur huset för att se 22 man jaga efter en boll. Strider som djur för att försöka få in bollen i en rektangel försedd med nät på andra sidan plan. Utöver dessa 22 män, springer det tre till i anslutning till fotbollsplanen. Den i mitten av plan springer omkring och blåser i en visselpipa medan de andra två far fram som två tvärkåta illrar på varsin långsida, viftande med varsin flagga i tid och otid....
Tacka vet jag ett besök hus Jennie och Nuki nere på deras Storås Café. Där kan man få sig en hel tillbringare med citronsaft och en äpplekaka utan kanel. Bara detta är värt ett besök. (jag kommer inte att skriva att jag får mycket vaniljsås på kakan).
Han ser inte vidare snäll ut när jag beställde en kanna till och han var tvungen att fylla upp hela saftblandaren efter mitt besök. Fast...i hjärtat är han en snäll gubbe, det vet jag.
Tyvär är detta en allt mer vanlig syn uppe i vårt annars så vackra Nordost. Kan inte förstå, och hinner nog aldrig göra det heller. Varför folk skitar ner så in i bänken? Man orkar inte ta med sig glasspappret och slänga det i en soptunna. Och de som gör det blir ännu mer frustrerad när man ser att ingen tömmer soptunnorna heller. Ge alla skolbarn, arbetslösa och pensinärer jobb med att städa upp vår fina stad. Vi skall ju visa alla turister vad fint vi har. Tänk om de fick för sig att ta "vitlöksexpressen" hit upp och möts av sådana här syner. Inte bra!
pappa B

"Där det är vilja finns det en väg"
Skicka en kommentar