onsdag 15 april 2009

Vildsvin och varg i Västragötaland....


Det inte bara utlokaliserade arbetare som flyr från tassemarkerna. Nu har flera av de vilda djuren också lämnat skog och fjäll och närmar sig allt mer våra byar och städer i södra delarna av landet.
I går skrämde ett stort vildsvin nästan livet ur en 26-årig kvinna vid Nasirmoskén vid Högsbohöjd. Sedan upptäckte man en stor vildsvinsgalt (bedömd till en vikt på dryga 200 kilo) Vildsvinsgalten höll till på Västra kyrkogården och enligt de jägare som staden sände ut för att kolla så var det två grisar som bökat runt inne på kyrkogården. Nu har de lämnat döingarna och begett sig in på ett villaområde i Kungsträdgården där de förmodligen kommer att avlivas om de inte beger sig tillbaka ut i skogen igen.

En varg höll på att bli ihjälkörd vid sjön Anten under gårdagen. Den tros nu vara på väg mot Vårgårda/Alingsåstrakten och oroliga fårägare har redan hört av sig, rädda för att deras får skall bli attakerade. Så det kan bli. Värden och naturen har utan tvekan kommit i konflikt med varandra, den saken är klar.
pappa B

"När faran är över är Gud glömd"
Skicka en kommentar