onsdag 15 april 2009

Tre pluspoäng till grabben ett par trappor upp...

Det var premiär för rollerblade igår. Tjat från pappa B om skydd av olika form och dimensioner vållade lite tandagnissel från superåkaren "Skogarnas Konung" -Pappa jag skall bara åka runt och känna på det lite. Vi åker bara här på gården. Stenhård och för sista gången förklarade jag att skydden skulle på annars åkte skridskorna av. Punkt och slut.
Med viss tvekan och för stunden med extra tunga ben tog han sig ner för trapporna och försvann flaxande med armar och ben bakom husknuten.

Det tog inte längre än en timme så ringde telefonen. -Pappa kan du komma med ett par nya byxor. Jag har ramlat och byxorna har spruckit. -Har du slagit dig, var första motfrågan?-Njaaäääja lite grann. Fastnade på ett staket så jag är lite blå under ena armen, du vet där musklerna sitter, sa han. Kvinnan gick dit med ett par nya byxor och när han kom hem skulle han berätta vad som hänt. De skulle givetvis köra över en trottoarkant och då dök han med kroppen och händerna före i asfalten Minuterna före skulle de bromsa mot ett lågt staket men med benen åt var sitt håll blev han hängande på staketppinnarna med ett stort fult blåmärke över hela sin lilla tricept- Det går bort pappa, det är ingen fara. -Det är bra svarade jag, har du ont i huvudet? -Nää det känns inte så.
Men pappa B har sett och tagit egna smällar under årens lopp så förvåningen kom inte då han plötsligt sa att han behövde vila en stund. Han kröp ner under täcket och det stod inte på förrän de små ögonlocken föll igen och han somnade. Sov kanske i 30 minuter men vaknade och kände sig lite vissen. Han fick en halv Alvedon och ett glas saft och lade sig sedan och läste i sin säng. -Jag fick nog lite smäll i alla fall, pappa, sa han och log lite generat mot mig. -Jäpp svarade jag och sände i samma veva upp tre pluspoäng till min polare ett par trappor upp. Han såg till att "Skogarnas Konung" kom med kroppen före den här gången och att det inte kom några bilar på vägen där han gick omkull. Sånt är värt tre pluspoäng tycker jag-
pappa B

"Bättre spänna en båge än intet pröva"

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hade han skydden på sig när han trillade, eller hade han det inte? Om han inte hade det så vet han vad som är bäst nästa gång...

Tesstamente sa...

Jag lägger till 3 st extra poäng så då blir det 5 om min miniräknare inte bedrar mig;-)

Anonym sa...

Jodu "pappa B", jag blir så full av skratt då jag läser det här, och igenkännande på samma gång. Känner igen situationen då min egen grabb var i den åldern och åkte rullskridskor, BMX-cykel, bräda och allt som nu går att åka på. Man köpte skydd för flera hundratals kronor för att man värnade om de små. Men det var ju inte "inne" att se ut som en riddare i full mundering. Tjejerna såg ju inte den snygga hockeyfrillan då. Men dra dig till minnes "pappa B", vad hade vi för skydd då vi utförde våra halsbrytande konster på en cykel som saknade både bromsar, stänkskydd och kedjeskydd..??
Din vän "Bullis"

Skatan sa...

"Bättre spänna en båge än intet pröva"

Så sant... så sant... säger en annan luttrad förälder...och mormor

stella sweden sa...

tänker att det är nog bra att jag trillar U slår mig utan att stå på en jävla bräda utan trillar på gatstenar U osynliga rötter? Men heder åt sonen som vågade sitt språng för bövelenn U ett likadant åt din kvinna men vad gjorde du da?

;)

stella sweden sa...

föresten så skjuter jag långbåge..ifall du vill träffa nån så kalla på mig...

;)