fredag 29 maj 2009

Årets Angeredsnatta, den bästa på fem år!

Jag har varit väldigt kritsk mot de Angeredsnattor som genomförts under de senare åren. Fövisso pågick det ombyggnad av stora delar av centrum förra året, men ändå så har det varit verkligt tandlösa arrangemang de senaste fem åren. Men...i år small det till igen. Folket kom, bra artister med scenen mitt på torget och inte vid sidan om. Skapliga kringarrangemang för de minsta trots att gapet mellan de två centrumhusen var totalt dött, frånsett en karusell som stod inklämd i ett hörd där ingen såg den, inte ens barnen. Här hade man ju kunnat visa upp alla föreningar som finns i Angered med omnejd där de hade fått chansen att värva medlemmar och visa upp sina organisationer och arbeten. Något att tänka på inför nästa års "Natta" kanske? Jag bjussar på tipset.
Affärerna bjöd verkligen till och man kunde skaka hand med Spiderman utan att fastna i hans limmade händer, ville man så kunde man bli tatuerad av mästaren själv, "Kröllis" en av de mest kända hudgravörerna i Svea rike (några modiga tjejer passade på). "Nattapriser" lite här och var och Dukas sk. outlet som absolut aldrig varit någon outlet utan har kört med samma priser som de vanliga Dukabutikerna packar ihop och lämnar torget. Vet inte om det är synd eller inte. Kallar man sig outlet då skall det fan i mig vara outlet priser på grejerna också annars kan det kvitta eller kallas för otillbördig marknadsföring, vilket du vill.
Nåväl, centrumledningen ser säkert till att det dyker upp nya aktörer i deras lokaler. Said, städare på salongen HAIR övervakar mästertatueraren då han fövandlar en ungdomssynd i form av en blå "klump" till en stålande vacker blomma. Nyfikna betraktare utanför fönstret, och minst lika många runt bordet inne i lokalen kollade med uppspärrade ögon på konstnärens arbete.
Den lille pojken ser förvånad ut då han möter Spiderman inne hos "Glada Ungar". Lika blyg var inte Maggan som äger affären hon gick resolut fram och gav den väggklättrande Spiderman en rejäl kram. Men vem var det som gömde sig under dräkten? Ja inte var det pappa B i alla fall, den saken är klar. Även om mjölsäcken så sakta börjar omformas så hade det nog blivit en spricka i Spidermankostymen och den här gubben hade försökt komma i den.
Fullt ös så scenen under hela eftermiddagen och långt in på natten. Här är det Jugo i Bossna Express som ger trumman och skinnet en ordentlig omgång. Detta glada gäng kan få vem som helst att dansa loss. Och dansades det gjordes det lite här och där bland publiken. Med tanke på vad som drar igång i dag borta i Hammarkullen och framför allt när trummorna börjar dunka där under lördagen så hade Angeredsnatta också förberett sig med lite sambatoner och vackra små dansare. De dansade in i centrumet och bjöd på både sväng och rythm.
Med andra ord blir det toppbetyg för årets "Natta" från pappa B, "Skogarnas Konung" och "Prinsessan" som lika trötta stupade i säng exakt innan klockan slog 00.00
Säger som jag brukar, på återseende.
pappa B
Skicka en kommentar