onsdag 20 maj 2009

Hoppade över maten, vi gick och fiskade istället...


"Skogarnas Konung" och jag hoppade över maten. Vi bredde två limpskivor var, med skinka och ost och fyllde upp vattenflaskorna, tog våra draglådor, rullar och spön och sket i hela världen....
Vi gick till Stora Mölnesjön där det skall finnas både regnbåge (en fiskart givetvis) abborre, gädda, mört och karp. Idag fanns det bara en rostig liten barncykel, fyra förmodligen använda kondomer och tomburkar. Då rök första mackorna och missnöjet spred sig över "Skogarnas Konungs" annars så glada ansikte. -Upp med huvudet grabben sa jag och vispade iväg draget. Svirrrrrr, -Åh vilket kast, sa "Skogarnas Konung" och glömde bort att veva in sitt eget drag. Jäpp sa jag, det tror tusan det när linan gick av och hela skiten, både drag och tafs for i en vid båge, långt, långt ut i stora Mölnesjöns småkrusiga vatten...
Efter ett par timmar och massor av botten napp så gick vi genom skogen upp till Surtesjön. Lika illa där men vi fick massor av frisk luft. Några trevliga timmar far & son vilket är mer värt än alla drag, fiskar och annat i världen.
-Vi får väl gå förbi ICA, och köpa med oss några fiskpinnar hem, sa "Skogarnas Konung och skrattade gott. I morgon blir det en längre tur, det har vi lovat varandra. Vi tar nog bilen och kör längst upp i Surtesjön, eller så blir det till Trollsjön där det finns gott om abborre och riktigt fina öringar. Ingen fisk i morgon, då får vi visa snoppen till katten. det sa alltid "farfar" (min pappa) när jag var liten.....
pappa B

12 kommentarer:

Järnflickan sa...

Du har inte funderat på att skaffa en vanligt hederlig båt? En sån med åror som man ror och ett ankare så du kan fiska ordentligt?

pappa B sa...

Kära järnflickan, vi har både båt, åror, ankare, öskar, 4 hkr motor, flytvästar och båtplats. Med andra ord, hela millivippen. Men..det finns flera former av fiske och att fiska med spinnspö är en av varianterna. Och fisk, ja det är faktiskt inte det viktigaste. Min lille man har är mest intresserad av att vara ute i skogen med mig....

IronGirl sa...

Nämen har du öskar också? Fytusan, det är ju riktigt fint med öskar! Du är duktig du, ett helt öskar. Får man låna? Inte?? Säker?

Jag fiskade faktiskt ganska mycket när jag var liten. Då fiskade vi mört och brax till kräftburarna. Men någon aborre har vi fått med också.

Men sen fick ju alla gubbar så mycket att göra, så det hanns ju knappt med nå fiske och nu ligger pappas båt i farmors potatisland. Han såg ingen mening med att lägga i den och ta upp den varje år utan att använda den.

Men fiskekort det har jag ;)

Kina sa...

god morgon! Vi har det fint här i turkland men idag regnar och åskar det. för några dar sen hade vi 30 grader och idag 19,5. ha en bra dag!

Äldsta sa...

Morron...vad mysigt ni har det! Hoppas ni får en underbar helg och kramas från oss!


//Äldsta

Tesstamente sa...

Hoppade över maten.. jag hade nästan förväntat mig att ni skulle göra en volt över ett gäng fiskar och sen svepa upp dem med en håv, i en enda efterföljande ihopsatt rörelse.

Men det kanske bara händer i teckande filmer? Jag är ingen fiskare, ifall du inte har utläst det ännu.

Anonym sa...

Det låpter som ni hade en primo dag och som du säger är det man kommer ihåg. Min far brukade dra med mig och fiska med honom och farfar jämt och ständigt. Då var man kanske inte så keen men nu är jag glad att jag for med dem. :o) Hoppas helgen blir bra!

Britt sa...

Jag håller med om att det viktigaste är naturupplevelsen och kvalitetstiden med sonen, men som sagt det hade inte skadat med fisk. Det är en speciell känsla att komma hem med sitt egenhändigt fångade byte. Det sista som finns kvar av stenåldersmänniskan?

Sarah sa...

Men man tackar för den väldigt snälla komentaren. och jag lovar, jag kör på så de ryker! kram

Järnflickan sa...

Har den gamla mannen tappat bort sig själv i en lövhög?

Har "den äldsta" något namn?

Lika nyfiken är hon som vanligt..

Pappa B sa...

Nej ingen borttappad man i lövhögen

Äldsta har inget namn, hon är bara min stora unge och småsyskonens storasyster. Dessutom djävligt bra!

Nyfikenhet är en bra last om man vill bli journalist. Frågar man inte får man inte reda på något heller...

Järnflickan sa...

Jag trodde faktiskt du skulle skriva att det är vår och jag förväxlat årstiderna en aning.

Jag fick inte något svar trots att jag frågade. Jag testar fråga imorgon igen.