torsdag 14 maj 2009

Singlar hit och singlar dit....


Man blir lite beklämd av allt svansande för singelmänniskorna. Ibland verkar det som om detta med att vara singel har blivit en sjukdom. Det startar klubbar, nätsajterna poppar upp som trattkantareller en höstdag. Det annordnas fester, partyn, kärleksresor och fan vet vad. Fick två pressklipp på morgonen om detta kolla här;
Vi välkomnar singlar till en naturupplevelse på vår gård i Grimmared Vi startar 07.30 för dig som vill komma på Gökotta.Du tar med frukostpicknick. Vi ordnar kaffe och the.Villman komma dagen innan och sova över i vårt enkla gårdshus går det bra. Kom från klockan 19.00 Då kan det bli trevlig gemenskap på denna vackra plats på jorden. Som gjord för kärlek och vänskap. Naturen talar sitt egna språk.
Gökotta? Menar man i dess originaltappning eller skall man som vi norrlänningar brukar säga göka i ottan Med andra ord en riktigt kraftfull påsättning så att stickor och strån ryker i buskarna?
Förvisso kan det ju vara tvetydigt, det är jag väl medveten om. Det andra klippet kom från Visby och lyder ut så här;
MAGISK SINGELFESTIVAL – VID HAVET Gotland – Gustavsvik, midsommar 2009 Succén fortsätter för tredje året.. ”Du lindar av olvon en midsommarkrans och hänger den om ditt hår”… eller så får vi hoppa över gärdsgårdar och plocka sju sorters blommor” vem vet - kanske möter du kärleken på Gotland…
Sedan fortsätter det i all oändlighet. Gävle, Karlstad just name it. Och singlarna har blivit en ny form av resande som far städerna runt för att utöva singelmingel. Var skall detta sluta, förmodligen i något passionerat svartsjukedrama där någon blir ihjälskuren eller i bästa fall ihjälknullad bakom någon lada eller i en skogsdunge på en idyllisk plats i Svea rike. Sluta larva med singlarna, en del kanske vill vara singel, dumskallar!
pappa B

5 kommentarer:

Le Loup sa...

Jag gillar inte ordet "singel" mer än om det används om smågrus.
Håller med dig om att det finns faktiskt folk som är nöjda med att leva solitärt (ett ord jag fick från Hemligheter.nu)och är förbaskat nöjda med det.

Pappa B sa...

jäpp men det ligger pengar i ordet singel (även om det handlar om smågrus)

Staffan Sävenfjord sa...

Som varande singel (till 90 procent av egen fri vilja och till 10 procent för att ingen tycks vilja ha mig) håller jag inte riktigt med dig om att det svansas för oss. Skall man göra en bussresa t ex får jag betala betydligt mer för ett vanligtvis enklare rum. Och köper jag ett rabatthäfte är rabatten oftast av typen "Gå in två, betala för en".
Men singelträffar är ett otyg. Alla tycks utgå från att singlarna absolut vill träffa någon att flytta ihop med (för att nu uttrycka sig anständigt). Själv är jag inte intresserad av att träffa en massa kåta medbröder och medsystrar på en sådan träff. Vem blir först med att ordna en träff där vi singlar är lika välkomna som par och allt inte kretsar kring sex.

pappa B sa...

Staffan du är för rolig. Men det är rätt åt dig att du får djävlas lite med dina rabatthäften *s*

helena sa...

Ja. jäklar anåda. Så dom erbjuder gökotta också.

Nej, då liter den klassiska variant du beskriver; göka i ottan så att stickor och strån ryker - mycket mer exotisk.