måndag 4 maj 2009

Stekt falukorv och potatis är bättre än politik...


När kvinnan skall till att äta sill på midsommarafton då sjunger vi i kör; -Vi vill ha blommig falukorv till lunch mamma! Nåt annat vill vi inte ha.....osv.
Ingen av oss tre stoppar inlagd rå fisk i ansiktet, därmed basta. Fast kvinnan hon myser med sin matjesill och färsk potatis.
Vi käkar tunna skivor marinerd cassler, färsk potatis, gräslök och cf. CocCola till trollen, snaps och en god öl till mamma och pappa B. Sen sjunger vi en trudelutt (pappa tar sig en snaps till och höjer sången en oktav) När grannarnba i villavagnarna runt omkring börjar kasta tomburkar så höjer vi lite till. I fjol fick ungarna ihop 153 kronor och 50 öre i tomburkar, enbart på midsommarafton. Krabbfiske med räkor som bete i klädnypan ingår i midsommarfirandet. När trollen var mindre så dansades det kring lövad stång, det är ett minne blott idag. -Äsch, vilket larv, säger de och vill hellre gå ner till havet och fiska krabbor. Då gör vi det för pappa B tycker också att det är larvigt att skutta runt och vifta med händerna som små grodor till tonerna av ett kackigt handklaver och sprakande minihögtalare.


Helgerna nere i villavagnen går inte att jämföra med något annat. Mysigt med frihetskänsla som bästa ingrediensen. Även om regnet faller i strida strömmar så gör det ingenting för vi har tak på villavagnen och det smattrar så gott mot plåten. Grannarna sprinner i panik mellan vagnarna för att rädda det som räddas kan av grillfesten och dagens mys i solstolarna. Årets midsommarfest kommer att gå i solen och värmens tecken. Jag har snackat med grabben ett par trappor upp och lovat lite extra bonuspoäng om han låter lampan vara tänd ett par dagar runt midsommar. Nu skall vi åka ner till staden och lämna in deklarationen, som vanligt i sista minuten. Men....sent skall syndaren vakna.
pappa B

"Som ungkarl en tuppkyckling,
som fästman ett lejon,
som äkta man en åsna"

9 kommentarer:

IronGirl sa...

Ni har inte funderat på att deklarera via internet? Bli lite moderna sådär?

Jag är på din kvinnas sida och äter mer än gärna sill och potatis. Äter man inte sill får man inga jordgubbar.

Det låter som ni har trevliga stunder tillsammans du och din familj. Det låter på något vis väldigt harmoniskt och lyckligt.

Anonym sa...

Det låter som ett fint firande...måste dock säga att jag är mer på din frus linje. Nog tar jag hellre matjesill!!! Mums!!!

Alexandra sa...

Sill som är så gött.
Trevlig blogg - på återseende.

pappa B sa...

Mina damer sillen får ni faktiskt behålla, men räka inte med några midsommarpussar från pappa B

pappa B sa...

Lilla järnkvinnan. Skogsfastighetsägare, husägare och avverkad skog är ett helvete att redovisa via nätet. Nej du det är nog säkrast att ta det manuellt och lämna in det i låddan *s*

Finns det sill i NZ?

Alexandra, du är välkommen när du vill, men jag kommer aldrig att äta sill. Fyndigt va?

EP sa...

Men skyll dig själv att du har så mycket då? ^^ =P

En EP från mig sa...

Jag bloggade om dig. Ska snart sova tror jag om jag inte hittar nått skoj att göra.

Vicky sa...

Tyvärr hade jag ingen dator på Irland... Det blir väl ytterligare en italiensk "flagga" nu istället :)

pappa B sa...

Utlandsmamman du e la go du. Tack i alla fall, ser gärna en Italiensk flagga till, hur många som helst faktiskt *s*

Den som väntar på nåt skoj vantar aldrig för länge *s*