tisdag 26 maj 2009

Stoppa allt bistånd till Eritrea!

En svensk solnedgång över ett småfruset hav i väster, det sitter bättre än en uppkäftig president i söder, eller hur?

Nu är det dags för både Sverige och framför allt EU att slå näven i bordet då det gäller biståndet till diktaturen Eritrea. I TV-reportaget i går kväll sa Eritreas president att han fördömmer Sverige för att de blandat in fler länder i frågan om den fängslade svenske journalisten Dawit Isaak. -Sverige betyder ingenting för oss, var hans uppkäftiga kommentar. Stoppa omedelbart det svenska biståndet och stäng alla dörrar mot landet. De sympatisörer som finns här kan man skicka hem omdelbart och vrid över trynet på den svenska spargrisen till vårt eget behov i vissa ärenden. Det är väl klart bättre att se om det egna huset än att anlägga gräsmatta år Eritreas president. Redan 2004 kunde man läsa följande uttalande från folkpartiet. Fantastiskt att de vågade öppna munnen, men heder åt de två kvinnorna som gjorde det.

- Stoppa EU:s bistånd till Eritrea. EU har i ett biståndsavtal med landet utlovat 88 miljoner euro i stöd under åren 2002-2007. Det är absurt att pumpa in pengar i en diktaturstat som Eritrea där ingen vilja till demokratiska reformer finns och där en svensk medborgare sitter fängslad, säger Cecilia Malmström och Cecilia Wigström (fp).

Nu säger Eritreas chargé d'affaires i Sverige, Yonas Manna, i en intervju med Göteborgs-Posten, att det kan dröja innan Dawit Isaak friges.
- Det kommer en dag då Isaak kan släppas men då måste först säkerhetssituationen i landet förbättras, säger Yonas Manna. Skitsnack och ett tandlöst agerande från hela EU då det gäller Eritreas syn på människan. Stoppa allt bistånde med omedelbar verkan.

Korea laddar för ny kärnvapenknall.
Olydiga koreanska ledare skall också piskas upp. De struntar i hela världens pekfinger och laddar på för fullt och smäller av den ena efter den andra atomladdningen. Detta med målsättningen att hålla landets gränser under säkert beskydd. Mot vadå? Teodlarna från Sydkorea? Vilka djävla hottentotter, riskerar hela världens hälsa utan att bry sig det minsta. Släpp ner en rejäl smällkaramell i Kim Jong Il:s blomrabatt får vi se vad som händer. Klart är idag att Korea är en ny kärnvapenmakt, som dessutom har väldigt lätt att använda avtryckarfingret. Kan bli hur farligt som helst, med andra ord. (måste kanske byta till en Kia).

2 kommentarer:

Skatan sa...

Har jag tyckt länge... Så... Stoppa biståndet till Eritrea!...NU...

Simon sa...

Oh aren't you the hypocrite.

I do not of course condone imprisonment of Journalists, but where is your outrage when the United States does the same.
http://tinyurl.com/qm7pwk

Like it or not, Sweden is part of the problem. Is it not the Swedish government that is the biggest funder to the tune of hundreds of millions for the worst butcher in Africa Meles Zenawi of Ethiopia that makes Eritrean crimes miniscule.

Ethiopia: Army Commits Executions, Torture, and Rape in Ogaden
Donors Should Act to Stop Crimes Against Humanity
http://tinyurl.com/cg4ygx

Illegal invasion of Somalia with UN and US complicity
http://www.youtube.com/watch?v=7VJka6q16Os

Somalia Crisis worse than Darfur, says UN
http://tinyurl.com/cern3e

193 Protesters Said Killed in Ethiopia election fraud
http://tinyurl.com/og52nu

listen to their plight and you will understand where they are coming from.

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=4729800

and the accusation that foreign interference is for real.
http://www.slate.com/id/2178793/
http://tinyurl.com/djt9yu

You are a journalist, I expect a better analysis.