söndag 14 juni 2009

Knallar, rök och sprutande lera...

Segert är klar! Grave Digger med världsmästaren Charlie Pauken bakom ratten är den klara vinnaren, både i showens fria körning och hos den unga publiken. Efter kullerbyttan på mållinjen så hoppade han glatt upp på sitt monster, tvinnade mustachen och vinkade till publiken
...naturligtvis går "Skogarnas Konung" i pappas fotspår och väljer de snyggaste förarna för att få en autograf på T-tröjan. Här är det Candice Jolly förare till Monster Mutt som signerar. Vädret var om inte strålande så torrt och den unga publiken, försedda med rejäla hörselskydd (vi hade proppar i öronen, som vi även hittade efteråt) vinkade med flaggor och armarna i luften när monstren gjorde entré på Ullevis innerplan, dagen till ära omvandlad till en riktigt leråker. Vi passade på att ta chansen att gå in före tävlingarna och få titta lite närmare på monstren och kolla förarna innan showen drog igång. Här är det två smågrabbar som med stora ögon tar sig en närmare titt på ett av fordonen. Plötsligt satt det fast i lervällingen och pappan och hans kompis fick dra upp grabbarna ur stövlarna som satt som gjutna i leran. Här får man en fin bild av storleken på monstren när man ser, förvisso rejält tillplattade Volvobilar bli överhoppade av Maximum Detroyer. Han for fram med en väldig fart vilket resulterade att hans styrning pajade och så var dagen förstörd för hans del. Segraren, favoriter Grave Digger var outstanding i den fria delen av tävlingen. Här laddar han på bakhjulen i finalen innan han gjorde en rejäl kullerbytta och blev liggande på sida till publikens stora jubel. En tuff kille i en otroligt tuff truck.Fler världsmästare skulle visa vad de gick för. I utslagningsfinalen var det Batman som körde snabbast och vann ganska enkelt då värste konkurrenten fick problem emd styrningen och fick lämna arenan och ta sig till depån. Batman är kanske den snyggaste av alla Monster Truckar och den flera i unga publiken hade den svarte vingförsedda trucken som sin favorit.
"Skogarnas Konung" trivdes och vi mumsade i oss både en påse bilar, röda hallonremmar och svepte varisn cola, innan dagen var slut. Innan själva finalen lät det som ett jetplan var på väg in på arenan, och mycket riktigt halkiggande kom han infarande på sin 4-hjulsdrivna kombination ab bil och motorcykel. En varulv på 1.500 jetdrivna hästkrafter sprutade eld, rök och levde fan så de döda på Norra kykogården snurrade som propellrar. Men roligt var det och elden sprutade ur det gigantiska jetaggregatet. Man bjöd även på Folkrace, mindre intressant och så några av världens bäste MC-förare som hoppade över två ramper som stod 20 meter ifrån varandra. Drygt 15 meter upp i luften fladdrade som vimplarna på Ullevitaket och det var många som höll andan för några sekunder det är jag ganska säker på. Hur som helst det blev en fin dag för "Skogarnas Konung" och mig. Vi kommer med största sannorlikhet att göra om det även nästa år. mer kommer, nu bär det iväg ner till Olofsbo, försenad som tusan men vid gott mod. Håll ut!
pappa B
Skicka en kommentar