söndag 14 juni 2009

Sagan om den borttappade studenten....


Jag kom fram i tid. Hade paraply med mig. Mobiltelefonen utan batteri och 0-koll på var jag skulle hitta mitt gudbarn Tobias som dagen till ära tog studenten. Med en silverkylare försedd med innehåll under armen, kameran i högsta hugg, paraplyet fladdrande i vinden och regnet skvättandes runt benen letade jag förgäven. Denna fina killes pappa, den ibland förskräcklige "Gissa vem" såg jag inte heller skymten av trots hans längd och blankpolerade hjässa...men, det skulle lösa sig...

I går kväll åkte vi och hälsade på. Kvinnan och "Skogarnas Konung". "Prinsessan" sände med en hälsning och villa att pappa B skulle förklara att hon skulle sova över hos en kompis och behövde träna för att känna efter om det skulle gå bra. Detta uppdrag genomfördes och accepterade av Tobias. "Gissa Vem" och hans undersköna qvinna C hade fixat en formidabel god middag. Rökt rådjursfiol, en underbart god pastasallad, färska bär och vattenmelon. Sedan blev det camenbertårta med punch, bär och rostade nötter och för att riktigt djälvas med viktreduceraren pappa B, så hade vackra damen C bakat en helt fantastisk tårta med mörkblå marzipan. Jag sket i måttband, vågar och hela millivippen, jag klämde i mig två stora bitar tårta och höll tummarna. Tusen tack för en fantastiskt fin kväll. Och grattis igen lille Tobbe som nu blivit stor karl och får pussa flickor officiellt. Gudfar med familj är stolta som tuppar, skall du veta...
pappa B
PS: Vågen visade 92,5 kg även i morse!!!

7 kommentarer:

Järnflickan sa...

Varför står det 06 på mössan? :/

Tobias sa...

För det var när jag började skolan och det var 06. alla ilever som gick ut u skolan står det 06 på :D

Järnflickan sa...

Jaha, på så vis. Blev lite förvirrad. Det står nämligen 06 på min med, men det var ju då jag gick ut =P

Anonym sa...

Maten ser verkligen underbar ut...gosh folk i studentmössa får mig att tänka på studenten. Så bakfull jag hade vart om jag var tvungen att göra det nu!

Britt sa...

Maten såg god ut och var nog smal och nyttig! lite tårta någon gång gör nog ingen skada...bara man inte äter det varenda dag. Och du vet väl att man kan äta hur mycket som helst bara man rör på sig lika mycket ;o) Fast vem orkar springa 3 mil om dagen?

pappa B sa...

Helt riktigt mina vänner. Ät och spring så mår man som en prins. Jo minsan, maten var super..

Baronessan sa...

Alltså Camembertårta med punch. Nu rinner snålvattnet. Inte för att jag vet riktigt vad det är men det låter mumsfillibabba.
När man avviker från sin bantning och faller till föga EN gång så kan man lika gärna löpa linan ut och festa ordentligt. Det gör ingen skillnad.
Duktig du på vågen!