tisdag 16 juni 2009

Lövad stång och handklaver, nu är det snart Midsommar!

Under midsommarhelgen, förutsatt att det inte regnar som det brukar under de flesta midsommarhelger så är det dags att häva ner den allt mer avsmalnande kroppen i havets kalla vågor. Jag köpte en uppblåsbar plastbåts-stol-modell-fåtölj med hål för ölburken förra sommaren. I den satt jag ofta och skvalpade omkring med en burk i hålet. Paddlade med händerna och treides förträffligt. Tills "Prinsessan" som älskar att vara mer under än över vattenytan kom på att hon kunde simma under fåtöljen och dyka upp i hålet som blir mellan själva sittsen och platsen för fötterna. Plupp! så dyker hon upp som en liten säl och gapskrattar när jag vinglar till och hamnar i drickat.
Ni skall veta att det är banne mig inte lätt att komma upp i fåtöljen när vattnet når en upp till magen. Mot slutet av badsäsongen var jag rätt skicklig men jag har redan förmanat henne att sluta upp med sältrixen detta år. Om inte tar jag bilen, plastfåtöljen och åker till en annan badplats utan ungar som bråkar med sina pappor. Hon har lovat, det lilla livet men jag ger mig tusan på att hon kryssade fingrarna bakom sin rygg när hon gjorde det.

Kvinnan käkar sill...
detta råa elände som inte ens kommer i närheten av fiskpinnar är det bara kvinnan som stoppar i sig. Slutpussat ett par timmar framåt! Vi käkar färsk potatis, skinka, gräslök och sås. Öl och snaps åker ner i strupen på pappa B och livet leker för stunden. Något år har vi haft planer på att åka någon annan stans för att fira Midsommar. Till Astrid Lindgrens värld till exempel. Här på bilden sitter de små apungarna på trappan till, jag tror det var Madickens hus. I slutänden har det alltid blivit villavagnen och havet som vunnit. Så även i år. Vad skall du hitta på då?
pappa B

13 kommentarer:

Du vet vem sa...

Eftersom ni bor i Göteborg så finns det ingen anledning att fira midsommar på liseberg.

Men det gjorde min familj ett par år i rad och det var riktigt trevligt!

pappa B sa...

Liseberg är bra, skojigt för både ung och gammal. Vi brukar allt släpa oss dit någon gång per år, även under julhelgen då det är väldigt vackert med alla ljus och lyktor(då kan jag även köpa mig lite torkat renkött).

Mia S sa...

Hej o hå !
Jag vet faktiskt inte vad jag ska göra på midsommar, efter som min verklighet nu för tiden inte är som de senaste 12 åren *kliar lite i håret*
Ska väl kanske ta mig upp till landet och plocka fram skissblocket, så att jag kan anta en liten utmaning...
Ha en mycket trevlig och glad midsommar hur och vart ni än tänker hamna !
Kram på dig...

Gun sa...

Jag ska hem till vänner där jag hoppas bli bjuden på sill:)
Lekar brukar ingå. Kan väl vara kul, men ibland kan jag till och med hoppas på lite regn en liten stund, så kanske man slipper..
Trevlig midsommar!

Du vet vem sa...

Jodå, visst är det skoj. Men kanske inte lika skoj om man bor i samma stad?

I år blir det nog en bra midsommar tillsammans med pappa och lillebror. Både sill och jordgubbar också. Äter man inte sill får man såklart inga jordgubbar. Bara välja ;)

Anonym sa...

Hej Pappa B med familj. Hoppas att ni får en bra och solig midsommar. Här på östra sidan ser det inte så lovande ut. SMHI har lovat regn och blåst samt bara omkring 14-16 gr. Det låter ju inte som det lockar till uteaktiviteter precis. Jag och frugan låser nog in oss i hemmet och slänger nyckeln. Vi har laddat upp med både mat och dryck så det räcker 4-5 dagar. Vad skådar min norrlänska öga..? Pappa B som inte käkar sill. Ingen sill...ingen snaps..! Så är det.
Ha det bra. "Bullis"

Britt sa...

Ja, det blir jag och mamma i stugan, i finska Lappland. Vi äter potatis, sill, lax, grillar och hoppas på fint väder. Och givetvis bastar vi. Och givetvis är bastun vedeldad!

Anonym sa...

Nu är det bara en vecka kvar sen styr Jag upp mot porjus. Frugan vill se mycket där uppe kvickjock ritsem st sjöfallet jokkmokk vuollerim samt porjus förståss. Midsommaren blir lugn har ej bunkrat upp med öl eller sprit men kommer ha roligt ändå

Olle

pappa B sa...

Kör försiktigt Olle. Vi syns säkert för byn är ju inte så stor *s*

Agneta sa...

I år tar vi det lugnt. Dansar kring midsommarstång och köper lite lotter, sen går vi nog hem och äter lite sill och potatis (sill är ju jättegott!!!) och myser resten av dagen. En bra film frampå kvällskvisten...
Inget partajande i år alltså! Bara lugn och ro.... Gillar!

Ha en trevlig midsommar!

woopsidaisy sa...

Klär först på och reser den ena midsommarfjången i goda vänners lag, med massor av öl, sill och jordgubbar... klär sen av och sänker den andra midsommarfjången i samband med två-mans-kvällgymnastiken...

Saltapastiller sa...

Internet och mail problem. Se mail.

pappa B sa...

Woopsan du och dina stånger *s* jag undrar om sillen, snapsen och jordgubbarna inte tar musten av stångresningen fram på småtimmarna..

Stort o smått...bra, du har partajjat färdigt för ett bra tag framöver kan jag förstå. Nu blir det några vita små oskyldiga dagar utan öl, vin och hojtarolja..Rätt åt dig din busunge.

Kram på er hela surven. Har hamnat i betänkligheter angående helgen nere i villavagnen. Enligt SMHI skall det droppa hela helgen och då vet i tusan om jag tycker det är så mysigt att sitta inklämd i en villavagn med två troll som bara slåss? Blir nog kvar här hemma och firar.