onsdag 10 juni 2009

Olika falla ödets lotter....

En del sköter man om, är rädda om. Byter växlar och däck, putsar och fejar. En del ställs utanför, de till och med lämnas för att sakta men säkert tyna bort. I glömska eller i ren illvilja. Tyvär så gäller även detta människor och som tur är så låter vi inte de förbrukade likka kvar ute i naturen, städerna eller vattnen och skräpa. De vi hittar begraver vi eller kremerar.

Nu snålar Göteborg på hälsan...
SU, Sahlgrenska Universitetssjukhuset står med en svår dilemma. Vem skall få medicin och vem skall bli utan. Är det högriskpatienten eller de som kan betala mest? I tre av våra största och värsta sjukdommarna, canser, MS och reumatism är medicinerna så kostsamma att de stoppas tillsvidare. Orsaken till detta? Pengarna räcker inte. Detta säger områdeschefen Roberth Leth. -Vi måste få ordning på hur vi hanterar de här biologiska läkemedlen. Men frågan slutar inte där. -Vilka patienter skall vi spara på, säger docent Lars Rosengren som är chef för neurologen.

Fisig friidrottsupptakt tycker jag. Att höja Emma Green till skyarna efter segerhopp på 1.91 liknar ingenting, Wissman höll över mållinjen och Mustafa skall nog fortsättningsvis hålla sig till de längre sträckorna...Klüft har en rejäl klyfta kvar till pallen, om det överhuvudtaget går att ta sig dit. Roligare var det att se vår nya sprinterstjärna, de unga med framgångsrika löparlöften som poppat upp. HAr satt på kaffe och skall sedan ge mig ut med stavarna på en kort, men snabb runda för att starta upp förbränningsmotorn, magmätning väntar i morgon så det gäller att ligga i. Vi hörs under dagen...
pappa B

5 kommentarer:

woopsidaisy sa...

den nya parkinsson-medicinen kostar 1000 kr/dygn. Ja, man ska vara väldigt glad om man slipper bli otroligt sjuk i detta otroligt cyniska samhälle.

lurigopalia sa...

Det borde vara en självklar rättighet att få vara så frisk det går med medecin om man är sjuk. Det värkar som gamla ättestupa kryper allt närmare. Det slösas pengar på allt möjligt, detta är verkligen något som borde gå före det mesta..

Britt sa...

Ja man tackar ju Gud och föräldrarna (för bra gener) att man är frisk i dessa spartider. Ja friidrotten var inte mycket att glädjas över. Förstår inte att förbundskaptenen var så nöjd. Vet han något vi inte vet? En förbundskapten som är nöjd idag är i allafall Lagerbäck då Sverige vann över Malta stort. Nu kan man sova gott!

Järnflickan sa...

*Letar efter B i den där studsande bilen fönstret*

*Hittar ingen B!*

*Letar vidare..*

pappa B sa...

Mina vänner. I morgon skall jag berätta något som kommer att svida. JAg kommer säkert att få massor av skit för detta, men det bjussar jag på. Vänta bara...
Kul med vinsten öäver Malta men det så b gungit värre ut i första halvlek.