torsdag 2 juli 2009

Nu är vi framme i Gällivare...

Ihopsamlade med allt bagage äntrade vi spårvagn nr 9 för färden ner mot Göteborgs Centralstation. Tält, sovsäckar, liggunderlag och IKEA-kuddar hade vi fått ner i Big-Bag säcken. Spänningen stor hos juniorerna....hos mig med, hur skullle detta sluta?
Vi lämnade hmmet i god tid, struntade i allt vad mat handlar om, det skulle bli Burger King innan påstigning av tåg 98 mot Boden och sedan vidarebefodran upp till Gällivare."Prinsessan" valde givietvis en "Happy-påse" eller vad den nu heter hos BK mamma laddade med en Whooper, "Skogarnas Konung mumsade i sig kyckling Nugget och stor cola medan den viktjagande gubben själv nöjde sig med en simpel ostburgare och en mellan cola. Tåg 98 rullade in i god tid och vi tog plats ( i ordets rätta bemärkelse, eller vad sägs om Big-Bag, varsin rullväska, varsin rygga och utöver detta en plastkasse med diverse färdkost och en frysväska som kommer att bli kvar i någon soptunna längst upp i norr. Vacker liten tågvärdinna i restaurangvagnen fixade skållhett vatten till pappa B och förutom hennes vackra leende så var hon tatuerad av en tatuerare i Brasilien, de ni. Den satt som en fläskläpp.
Dags att börja "ligga in sig" inför den stundande nattetappen. "Prinsessan" somnade med sina fötter i pappas knä mean jag kliade henne på benet. Här testar hon kompismodellen med mamma.
"Skogarnas Konung" har bara problem med att börja sova. Med blinkande och trötta ögon tippar han till slut ihop och då sover han i vilka ställningar som helst. Själv nickade jag väl ihop en timme totalt, i olika etapper.
I Långsele skulle jag inte vilja bo. Förvisso fladrade det en dansk flagga utanför den nedlagda livsmedelsbutiken och det stod två till åren komna tanter vid stationsbyggnaden (lite roligt kanske man kunnat ha, spelat Bingo met Lotta till exempel).
Framme i Boden, dax för tågbyte mot Gällivare. Nytt tåg ungefär i samma stil som det första och efter tre dryga timmar med otroligt snälla, bara lite tjatande barn, så landade vi i Gällivare. Det gamla brunsvarta stationsbyggnaden såg ut som i ungdommens dagar fast mindre. Det var då den första chocken drabbade pappa B!

Jag hade glömt våra kastspö på hatthyllan i det andra tåget!

Där rök en tusing fort som bara den. I aktsamhet för att inte spöna skulle förstöras så lade jag dem på hatthyllan och där ligger de förmodligen fortfarande.
Nåväl, taxi ner till Campingen och där kom chock nummero 2!
När jag bokade via telefon hemma i Angered så kostade stugan för en natt 500 riksdaler. Väl framme vid stugan hade plötsligt priset stigit till 800. Nåväl kvinnan betalade och jag morrade. Bokade genast av den natt som vi tänkte bo innan vi åkte hem den 18:e, detta till stugägarens stora förvåning. Absolut inget fel på själva stugan, den var fin med både badrum och toalett. En fungerande TV hängandes under taket och rejält kök. Men får man ett pris vid bokningen och detta höjs med 300 riksdaler när man kommer fram, då kommer i alla all inte pappa B igen.
Gick raka vägen ner till centrum och bokade ett familjerum på fd. Hotell Vassara numera med nytt namn. Skall det svida så skall det göra det. Nu väntar bastu och en brakfrukost den resglade familjen när de förhoppningsvis återvänder från Norge den 17 juli.. Idag skall hyrbilen hämtas en Toyota Avancis, (den hyran kanske har ändrats också så vi tilldelas en Scania 58) nya kastspön inhandlas och så en tur upp på Dundret för att trollen skall få lite höjdvana. Sedan bär det iväg hem mot Porjus, den lilla pionjärbyn som i år fyller 100 år!
pappa B

Pinnen(till datorn)fungerar också! Och halsen börjar krångla, precis som den skall de första tre dagarn i den höga klara och fantastiska luften här uppe. Midnattsolen sket jag i första dagen, (har ju sett den förr)klättrade med viss möda upp i sängen och stöp som en grillad kotlett.

10 kommentarer:

Synnøve. sa...

Hej på dig du glade man.
Ser att resan till Gällivare gick bra. Det ska bli kul att följa eran vandrig vidare.

Måste få tacka för dina goa ord hos mig, sånt värmer en redan genomsvettig Synne.
Fixar inte den här värmen ska jag säga....
35 grader är bara för mycket.

Synd du glömde kastspöna på tåget.
Men det som retade mig mest var nog det där med stugpriset.
Det är så fräkt att man blir randig!
Jag är som du. Blir jag dåligt behandlad så inte fanken dyker jag upp där igen inte.
De får allt klara sig utan mina pengar!

Kör nu försiktigt. Tänk på att du har dyrbar last.
Ha en flotters, fabelaktig ferie her i nabolandet.
Fast du er langt nor da...
Hälsa familjen ha en go ferie.
Klems Synne.

Anders E sa...

hej Bernt.
Detta låter ju kanoners. När du kommer hem ligger fler erbjudanden i mailkorgen och väntar på dig. Fast söderut.
DDR tema den här gången. Hör av dig om den när du kan...
Sköt om de dina så hörs vi!

Anders

Äldsta sa...

Tjena farsan!
Vad skoj att ni är här uppe i landet - äntligen, hoppas småsyskonen får en trevlig semester och inte blir för myggbitna =) härligt också för dom att få se sina rötter!

Hade ni haft möjlighet hade vi gärna sett att ni kikade förbi oss också =) men men, vi får ta det en annan gång...

Kör försiktigt och var rädda om varann...Kram

Anonym sa...

Så grymt sugen jag blev på nuggets nu!!! Gällivare är ju fint på sommaren...hela norrbotten är fint...om de inte vore för de förbenade myggorna!

Anonym sa...

Skönt att resan gick bra (förutom kastspöna), hälsa varenda Porjusbo du träffar, hälsn Järnberg

Borthy sa...

Vi lär kanske inte ses i Gällivare detta år men jag har samma packning som du just nu med tält och allt och jag har också glömt fiskeprylarna....fast hemma.
Trevlig Semester från hon som fortfarande inte behöver några tubsockor i du vet vad tyvärr!

Anonym sa...

Hej pappa B med familj..!
Skia bli kul att följa era äventyr där uppe i norr. Det finns ju ett gammalt talesätt som heter "Det man inte har i huvudet får man ha i benen"...men..med tanke på fiskeutrustningen så kanke man får säga " Det man inte har i huvudet får man ha i plånboken.."..??? Ta det på rät sätt. Hoppas att allt löser sig med boende och annat. Tråkigt det där med campingen som utlovar ett pris, och sedan gäller ett annat då man är på plats. Sprka på dom från mig med. Hoppas det kommer fler rapportr från er med fina bilder. Vad använder du för opperatör med "pinnen" i datorn..? Tänkte på hur pass bra täckningen är där uppe.
Ha det bra, och ha en fin resa.
Din vän Bulls

Britt sa...

Hej! Kul att se lite bilder från hemtrakterna. Jag har haft problem att titta in hos dig...men nu är jag här och följer eran resa i mina gamla barndomstrakter. Nu befinner jag mig inte allt för långt bort hemifrån, här i Luleå, men som sagt det blir inte att åka upp så ofta som man skulle vilja. Ha det gott i Porjus. Väntar på mer bilder och berättelser.

Anonym sa...

Länge sen bloggen var on-line, fungerar inte pinnen ? Ha det bra. Järnberg

©Annelieh sa...

Jag hoppas att ni har det härligt och mysigt tillsammans..kram från Annelie