söndag 9 augusti 2009

Fiskecamp? Campingplats med fiske vill jag kalla det.

Tranemo Sportfiske Klubb i all ära men känslan av Fiskecamp den kan man inte hitta här. Visst, det finns tre sjöar, A, B och C. I A finns det ingen ädelfisk, där kostar det 30 kronor att fiska mellan 05.00 - 23.00 och man får plocka upp hur mycket man vill. I sjön B får man fiska med fluga och spinn och det kostar 140 kronor för 3 fiskar plus samma tid. I sjö C får man bara fiska med fluga tre fiskar samma tid och pris. Det finns fin fisk i sjöarna men ordningen och redan är det sämre med. Förvisso var det stilla när "Skogarnas Konung" och pappa B smög ner till fiskekortsautomaten och löste ett kort till B-sjön klockan 05.00 idag..
I sjön var det bättre liv. Stora inplanterade regnbågar gick högt upp efter flugorna på vattenytan och bara det gjorde ju att det slet lite extra i fiskearmen. Men det var allt. Något hem i stekpannan eller frysen blev det inte. Givetvis beror inte detta på Fiskecampen utan på oss.
.Vi tog paus och fixade till lite köttsoppa strax före 09.00. Efter detta valde vi att pröva sjön A. Löste ett nytt kort (31 kronor)och gick ner på cementbryggan. Plötsligt när vi stod där och kastade så kom fyra tonårskillar och en vuxen (förmodligen en av killarnas pappor) De rusade i vattnet utan att ta någon hänsyn till att vi fiskade. -Får ni nån fisk frågade pappa? -Idiot svarade jag. Vi flyttade därifrån givetvis och testade några andra platser. Packade ihop tältet och gick tillbaka till sjön B. Det fanns lediga bryggor men en av de två som låg nära öppet vatten utan en massa vass där hade en familj dukat upp picknick och satt i godan ro och åt. Sket totalt i att vi som betalt för att fiska fick gå någon annan stans. Nej, fiskecamp, glöm det, byt namn till Kroksjöns Camping med fiskemöjligheter. Toaletterna, även de som hörde till campen var i dåligt skick. Visst det kallas för skithus i folkmun, men det skall inte vara det i verkligheten. Med lite mer serviceanda hos personalen kunde detta ha åtgärdas.. Ofräscht rakt igenom. Trots att det beviserligen fanns fina fiskar att hämta så var livet runt sjöarna ingenting för "Skogarnas Konung" och pappa B. Man skall aldrig säga aldrig, det lärde min mamma och pappa mig. Men jag tror att det dröjer innan vi blöter några drag på den här platsen.
Men nu till det fina i kråksången. "Skogarnas Konungs" hemliga firande av pappas födelsedag. Vi kom fram sent på lördagskvällen och slog upp vårat lilla fjälltält (med assist av två glada finnar) satte fyr på stormköket och kokade både potatis och dillkött.
Efter maten började lille junior att tissla i ryggsäcken och plötsligt fiskade han fram en liten Daimtårta. satte i tre små tårtljus och lade fram ett avlångt paket på bordet. Sen sa han grattis och stämde upp med "Ja må han leva" så det ekade över hela Tranemo kommun. Vilken liten plutt, ögonvrån blir lätt fuktig av en sådan här handling. För sin månadspeng hade han köpt en vacker Jerk till mig, trollat med tårta och ljus och sjöng för sin pappa. Snacka om en liten prins alla kategorier. Snacka om överaskning. Ett riktigt värstingbete så nu får vi väl investera i en ny bättre håv. För hugger någon på det här betet då är det banne mig ingen liten mört. Tack min lilla älskade pojke, för att du fyller din pappas hjärta med glädje varje sekund i livet.
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Käre bror!
Tänk om du skulle maka din runda mage och stjärt till det fagra Hälsingland,så att du och resten av din familj fick uppleva ett riktigt fiske!Jag råkar av ren händelse och slump äga ett antal sjöar där det ICKE förekommar inplanterad fisk,bara naturbestånd!
I går kväll så drog jag upp en öring på 12,8 kilo,med hjälp av mitt flugspö som jag ärvt av min farfar! Min farfar och min far var mycket goda flugfiskare,så även jag!
Som sagt! Nästa sommar då går färden hit till mina ägor! Du/ni ska få låna några av mina fullblod för att rida runt dom små ägorna som ligger direkt till godset ca:20,000 Ha!
Grsvinnan säder sina varmaste hälsningar!
"Greven"

lurigopalia sa...

Vad rar och omtänksam han är din pojk. Men det beror nog på en snäll mor o far som lärt honom hur livet bör levas..Den daimtårtan låg det mycket kärlek och omtanke bakom..

pappa B sa...

lurigopalia, det känns väldigt skönt när man själv får upptäcka att det man försöker lära in, sätter sig och även tillämpas. HAn är trots allt bara 12 år och det surrar säkert massor av andra drömmar och funderingar i det lilla huvudet. Men...jag blev väldigt glad i alla fall..

Käre bror Vilgot! Min gode greve. JAg haver ju haft den stora äran att fiska tillsammans och om jag inte minns helt fel så skall det finnas kvar film från den bedriften. Tror med säkerhet att där förekom även den numera så berömda svarta flugan "Fast baite"
Skall när tillfälle bjuds försöka plocka fram detta och lägga ut här på nätet så att alla mina vänner får en inblick i flugfiske, utfört av en proffs.
Hälsa även grevinnan och klappa henne lätt på akterkapellet..

Äldsta sa...

ge lillebror en kram och tacka honom från storasyster att han "bäst" som fixar så för farsan!

Sen ger du lillasyster en kram också och säger att vi saknar er!

Kram Äldsta

Skatan sa...

Grattis i efterskott ... får Skatan önska dig. Både till din uppnådda ålder, men framför allt till din fina son, Skogarnas konung. Man kan inte vara nog tacksam för en "liten prins alla kategorier".

Kramar!