söndag 9 augusti 2009

Fiskecamp? Campingplats med fiske vill jag kalla det.

Tranemo Sportfiske Klubb i all ära men känslan av Fiskecamp den kan man inte hitta här. Visst, det finns tre sjöar, A, B och C. I A finns det ingen ädelfisk, där kostar det 30 kronor att fiska mellan 05.00 - 23.00 och man får plocka upp hur mycket man vill. I sjön B får man fiska med fluga och spinn och det kostar 140 kronor för 3 fiskar plus samma tid. I sjö C får man bara fiska med fluga tre fiskar samma tid och pris. Det finns fin fisk i sjöarna men ordningen och redan är det sämre med. Förvisso var det stilla när "Skogarnas Konung" och pappa B smög ner till fiskekortsautomaten och löste ett kort till B-sjön klockan 05.00 idag..
I sjön var det bättre liv. Stora inplanterade regnbågar gick högt upp efter flugorna på vattenytan och bara det gjorde ju att det slet lite extra i fiskearmen. Men det var allt. Något hem i stekpannan eller frysen blev det inte. Givetvis beror inte detta på Fiskecampen utan på oss.
.Vi tog paus och fixade till lite köttsoppa strax före 09.00. Efter detta valde vi att pröva sjön A. Löste ett nytt kort (31 kronor)och gick ner på cementbryggan. Plötsligt när vi stod där och kastade så kom fyra tonårskillar och en vuxen (förmodligen en av killarnas pappor) De rusade i vattnet utan att ta någon hänsyn till att vi fiskade. -Får ni nån fisk frågade pappa? -Idiot svarade jag. Vi flyttade därifrån givetvis och testade några andra platser. Packade ihop tältet och gick tillbaka till sjön B. Det fanns lediga bryggor men en av de två som låg nära öppet vatten utan en massa vass där hade en familj dukat upp picknick och satt i godan ro och åt. Sket totalt i att vi som betalt för att fiska fick gå någon annan stans. Nej, fiskecamp, glöm det, byt namn till Kroksjöns Camping med fiskemöjligheter. Toaletterna, även de som hörde till campen var i dåligt skick. Visst det kallas för skithus i folkmun, men det skall inte vara det i verkligheten. Med lite mer serviceanda hos personalen kunde detta ha åtgärdas.. Ofräscht rakt igenom. Trots att det beviserligen fanns fina fiskar att hämta så var livet runt sjöarna ingenting för "Skogarnas Konung" och pappa B. Man skall aldrig säga aldrig, det lärde min mamma och pappa mig. Men jag tror att det dröjer innan vi blöter några drag på den här platsen.
Men nu till det fina i kråksången. "Skogarnas Konungs" hemliga firande av pappas födelsedag. Vi kom fram sent på lördagskvällen och slog upp vårat lilla fjälltält (med assist av två glada finnar) satte fyr på stormköket och kokade både potatis och dillkött.
Efter maten började lille junior att tissla i ryggsäcken och plötsligt fiskade han fram en liten Daimtårta. satte i tre små tårtljus och lade fram ett avlångt paket på bordet. Sen sa han grattis och stämde upp med "Ja må han leva" så det ekade över hela Tranemo kommun. Vilken liten plutt, ögonvrån blir lätt fuktig av en sådan här handling. För sin månadspeng hade han köpt en vacker Jerk till mig, trollat med tårta och ljus och sjöng för sin pappa. Snacka om en liten prins alla kategorier. Snacka om överaskning. Ett riktigt värstingbete så nu får vi väl investera i en ny bättre håv. För hugger någon på det här betet då är det banne mig ingen liten mört. Tack min lilla älskade pojke, för att du fyller din pappas hjärta med glädje varje sekund i livet.
pappa B
Skicka en kommentar