måndag 3 augusti 2009

Man hittar mycket vid en vägren....

Bland annat den här som strövade lugnt och stilla längs vägen upp till Nordkap. Måste bara ta bilden, tycker faktiskt att den är ganska bra. För mig som är uppväxt där renarna var den boskap som existerade så kanske den inte är så märkvärdig, men just kombinationen säger en del.
Förlista oljetanker i Norge blir till miljökatasrofer och sjunkna fartyg, lastade med sten? ligger utanför Kosteröarna på 100 meters djup. Sex sjösjuka sjömän saknas.
En viss stillhet verkar råda på krigsfronten runt om i världen. De har väl semester de också precis som jobbarna på Volvo och Saab. Det känns faktiskt mycket bra. Inga bombraider under semestern grabbar!
"Prinsessan" har drabbats av snuva, men skiter i detta och är ute och spelar en krocketturnéring med sina polare. Inget daltande här inte. -Jag håller för näbben när jag nyser, säger hon och försvinner med ett fladdrande ut genom ytterdörren.
Vi har varit slöa idag, tog sen morgon. Kvinnan är uppe före tuppen och åker tidigt till jobbet. En vecka kvar sen får hon två veckor rast, vila. Dem tänker hon först dela med sig av till sina föräldrar i Taberg (Jönköping) och hjälpa dem lite innan hon kommer farande ner till oss i villavagnen. Själv tänker jag sitta i den uppblåsbara fåtöljen, guppandes ute på havet med en öl i handen. Bild kommer, jag lovar..... Fortsätter att jobba med mina bilder ett par timmar till.
pappa B

2 kommentarer:

Äldsta sa...

*haha* jag tror du har fastnat i kilonoja nu, inte tappar jag nått i trappspringandet =) jag har inget att ta av längre *fniss*

Däremot blir jag helt slut i kroppen av att inte sova *hm* men det blir nog bättre med det snart!

snygg ren...och krama om varann!

Unknown sa...

Tjena Besse. Kommer du ihåg när man skulle till Sjöfallet via vägen västerut, när man passerat Kronsågen och skulle ta vänster till Luspebryggan, där stod han. Petter Pilto, sålde renhorn och rökt röding och sik(när rödingen var slut såldes nog en och annan sik som röding)vilka minnen