tisdag 4 augusti 2009

Statistjobb till 03.00, hemma kl 06.00...

ja tro nu inte att jag var ute och vänsterprassalde efter statistandet. Nej då men Göteborgs spårvägar har inte lika bråttom hem som jag. Vagn nr 9 mot Angered skulle avgå från Brunnsparken 03.58 så det var bara att vackert sätta sig i kuren och vänta. Under tiden kom ett 20-tal, mest somalier, grabbarna som rullar pärlband och sover under normal arbetstid, fram till mig. -Taxi, vill du betala vad? -Behöver du taxi, mannen? Jag svarade artigt och belevat att jag inte önskade åka taxi utan satt och väntade på spårvagnen. -Du svenskdjävel, dom i huvet, va? Sitta här, åka billig taxi, jag inte lura. I mitt huvud fanns tanken, flera gånger, att kliva upp och nypa till dynghögen som hela tiden och dessutom kallade mig för en massa skällsord, könsord och allt annat som han lärt sig på SFI.s eminenta månadslånga språkutbildning.
Men mitt norrländska stillsamma temperament höll ordning på både celler och knytnävar så den oförskämde somaliern klarade sig den här gången. Men jag vet....en vacker dag smäller det och jag trycker ner pärlbandet i halsen på idioterna och sparkar upp pungkulorna i tomhålet där en hjärna borde ha funnits. JAg vet, det är säkert bara en tidsfråga och gudarna skall veta att jag helt inte bör vara ute i stan efter klockan 00.00. Det är då stadens parasiter samlas runt femman och centralstationen.
Nåväl klockan 04.03 kom 9:an i sakta man. Jag klev på, stämplade och satte mig ner för färden hem. -Du får nog vara snäll att gå ner till centralen och ta en ny vagn därifrån för jag kommer inte härifrån med egen maskin, sa den kvinnliga föraren och berättade att säkringarna hade brunnit, troligtvis. Några minuter före 06.00 klev jag och två snubbar till av i Angered. "Skogarnas Konung" var vaken, han väntade på pappa och var orolig för att något hade hänt sedan sista telefonsamtalet klockan kvart över fyra. -Gå nu och lägg dig gubben min, jag satt uppe vid datorn en stund så att han kunde somna.
Inspelningen gällde filmen "Den älskade" (arbetsnamn) som kommer på biograferna nästa år. Ett litet trevligt tips bjuder jag alla mina läsare i Göteborg på. Torsdagen den 20 augusti och fredagen den 21 augusti kan ni klä upp er och gå på konserhuset och vara med som publik. Där dirigerar Samuel Fröler (skärgårdsdoktorn) Göteborgs Symfoniker. Mellan klockan 14-17.30 filmar man på torsdag och mellan 11-16 på fredag. En kul grej där man vill fylla hela konserhuset med festklädda människor. Gratis! Naturligtvis, stega bara in så får ni vara med om några roliga timmar och dessutom göra debut på vita duken. Att det blir vacker musik det får man på köpet.
pappa B

8 kommentarer:

Storarvid sa...

Det är otroligt hur en trevlig gemytlig stad och dess själ plötsligt byter skepnad så fort mörkret faller. Man kan ju undra hur någon tänker när man vill erbjuda en tjänst genom att vara otrevlig? lär de sig månne inte detta enkla sammband i Somalia tro?
Ska bli kul att se filmen... Ska hålla "korpgluggarna" öppna...

Anonym sa...

Det hade varit häftigt att vara där. Men tyvärr finns det ingen tid för sån där.

Hade varit ännu roligare om du inte vetat att jag hade varit där.. Bara varit en i mängden.

Unknown sa...

Tjenare Besse ! Det absolut bästa jag har läst på många år, nästan samma som vi tänkte nypa till Lapp-Anders när han hade druckit 19 mellanöl köpt på Jakobsson på 70-talet. Må väl ! Järnberg

Unknown sa...

Glömde att säga att skall dom vara här så får dom rätta sig efter våra seder och bruk.

pappa B sa...

Invandrarverket lär inte ut sådana enkla saker som att anpassa sig dit man kommer, visa hänsyn etc. Nej det viktigaste är att man får insikt hur alla regler och förordningar för att suga ut det mesta av det bästa fungerar. Sen finns det ju undantag där invandrare på eget bevåg försöker lära sig att bli nya svenskar, vilket är hedersamt och visar att det i alla fall finns några som har verktyg i verkstan.

Britt sa...

Vad synd att du träffade såna svin. Tur nog har alla somalier jag träffat här i Luleå varit trevliga...men så är jag inte och ränner ute på nätterna ;o) Och här är det mest svenskar (från Överkalix) som är busar. Jag har en kompis som var statist när de spelade in polis-serien Höök här i Luleå. Det var riktigt roligt att se henne i poliskläder på TV. Ska spana efter dig när filmen kommer. Du får påminna när det är dags för filmen.

Anonym sa...

Tjenare Pappa B..!
Det var nog tur att du avböjde inbjudan om skjuts med dom. Det var ännu mer tur att du lyckades tygla ditt humör och inte gav dig in i handgemäng med dom. Det hade kunnat sluta med att du blivit föda åt marulkarna i djupen vid Vinga. Sådana där har ju ingen respekt för andra människors liv. De kunde ju ha varit beväpnade med både kvivar och skjutvapen.
Jag ska inte ge mig in i djupare analys om vad jag tycker om sådana där med risk för att bli kallad för rassist eller invandrarfientlig. Men det lutar nog åt en röst på Sverigedemonkraterna nästa gång vi ska gå till valunorna.
Ha det...."Bullis"...

Pappa B sa...

Tyvärr så har det spårat ut rejält då det gäller insläpp av invandrare. Vi borde först ta hand om våra egna, sedan de som redan kommit hit och om det då fanns arbete till samtliga svenskar och de invandrare som är i landet sedan länge, ja då kan vi göra som finnarna. Släppa in 40 nya
Må väl