tisdag 4 augusti 2009

Statistjobb till 03.00, hemma kl 06.00...

ja tro nu inte att jag var ute och vänsterprassalde efter statistandet. Nej då men Göteborgs spårvägar har inte lika bråttom hem som jag. Vagn nr 9 mot Angered skulle avgå från Brunnsparken 03.58 så det var bara att vackert sätta sig i kuren och vänta. Under tiden kom ett 20-tal, mest somalier, grabbarna som rullar pärlband och sover under normal arbetstid, fram till mig. -Taxi, vill du betala vad? -Behöver du taxi, mannen? Jag svarade artigt och belevat att jag inte önskade åka taxi utan satt och väntade på spårvagnen. -Du svenskdjävel, dom i huvet, va? Sitta här, åka billig taxi, jag inte lura. I mitt huvud fanns tanken, flera gånger, att kliva upp och nypa till dynghögen som hela tiden och dessutom kallade mig för en massa skällsord, könsord och allt annat som han lärt sig på SFI.s eminenta månadslånga språkutbildning.
Men mitt norrländska stillsamma temperament höll ordning på både celler och knytnävar så den oförskämde somaliern klarade sig den här gången. Men jag vet....en vacker dag smäller det och jag trycker ner pärlbandet i halsen på idioterna och sparkar upp pungkulorna i tomhålet där en hjärna borde ha funnits. JAg vet, det är säkert bara en tidsfråga och gudarna skall veta att jag helt inte bör vara ute i stan efter klockan 00.00. Det är då stadens parasiter samlas runt femman och centralstationen.
Nåväl klockan 04.03 kom 9:an i sakta man. Jag klev på, stämplade och satte mig ner för färden hem. -Du får nog vara snäll att gå ner till centralen och ta en ny vagn därifrån för jag kommer inte härifrån med egen maskin, sa den kvinnliga föraren och berättade att säkringarna hade brunnit, troligtvis. Några minuter före 06.00 klev jag och två snubbar till av i Angered. "Skogarnas Konung" var vaken, han väntade på pappa och var orolig för att något hade hänt sedan sista telefonsamtalet klockan kvart över fyra. -Gå nu och lägg dig gubben min, jag satt uppe vid datorn en stund så att han kunde somna.
Inspelningen gällde filmen "Den älskade" (arbetsnamn) som kommer på biograferna nästa år. Ett litet trevligt tips bjuder jag alla mina läsare i Göteborg på. Torsdagen den 20 augusti och fredagen den 21 augusti kan ni klä upp er och gå på konserhuset och vara med som publik. Där dirigerar Samuel Fröler (skärgårdsdoktorn) Göteborgs Symfoniker. Mellan klockan 14-17.30 filmar man på torsdag och mellan 11-16 på fredag. En kul grej där man vill fylla hela konserhuset med festklädda människor. Gratis! Naturligtvis, stega bara in så får ni vara med om några roliga timmar och dessutom göra debut på vita duken. Att det blir vacker musik det får man på köpet.
pappa B
Skicka en kommentar