torsdag 6 augusti 2009

Oslynlig groda, krocket och lång daggmask, kan det bli bättre?

I förrgår var det "Skogarnas Konung" som promenerade med kvinnan. Den långa rundan och mesta tiden i duggregn. Då plötsligt på gångstigen så kröp den här daggmasken fram. En golfboll i fickan lades ut bredvid masken (bara för att visa pappa hur lång masken var) Fram med mobilen och pang! Han ville ta den med sig i fickan till våran maskodling, men då sa kvinnan stopp och belägg! Inga daggmaskar i byxfickorna här inte...
Gjorde en sonering av fiskemöjligheterna idag och åkte bara en kort sväng hemifrån. Hamnade vid "Smörvattnet" med en riktigt fin badplats. Vi promenerade runt halva sjön och försökte även med ett par kast utan resultat. Men...det finns abborre i den lilla tjärnen och vi skall nog lura någon en vacker dag, vänta bara... Däremot såg vi en mycket fin groda. Den sytes nästan inte och det var "Skogarnas Konung" som upptäckte den. -Kolla pappa, ser du grodan? Jag glodde som en besatt och hade den inte gjort ett kort hopp och hamnat uppe på en avbruten gren hade jag aldrig upptäckt den. Sort? Ja det får ni experter klura ut.
"Prinsessan" den sociala lilla damen hon spelar krocket och kubb med våra grannar. Hon träder pärlhalsband och säljer dem tillsammans med sin kompis Sara till hugade spekulanter runt vårt område. Jag smög ut på balkongen med telegluggen och fångade krocketlirarna.

I morgon blir det enkelt fiske, Spårvagn nr. 9 ner till Järntorget med metspön, smörgåsar och dricka, nytillverkad mäsk (ja inte sådan som man gör brännvin av utan havregryn, gammal bröd och lite hemliga ingredienser som man kastar ut på de platser där vi tänker meta.
Sov nu så gott och dröm bara mysiga drömmar
kram
pappa B
Skicka en kommentar