torsdag 24 september 2009

Enorma framsteg de sista 50 åren!

Visst är det strålande. Det här är vad vi åstadkommit, gamla rumänska tanter sitter och tigger mitt i stan, året runt. Några medelålders män står i var sitt gathörn. En spelar entonigt på en contrabas och den andre mitt emot han gnäller med ett ålderdomligt dragspel....Göteborg och Sverige 2009, landet där allt är möjligt. Landet där den gamla generationen som levde på att en gång i tiden få ut sin ATP och kunna koppla av. De sitter snart och tigger de med (fast än har stoltheten övertag). Pensionen den blir man tvungen att spela med, i aktie och fondspelet som svenska staten har monopol på. Den unga generationen, de får undermånlig skolgång och inget arbete, företag lägger ned, fler blir arbetslösa och de så berömda hjulen som rullade så fint, de har nu börjat rosta i hjullagret. Våra barn, de som storögda, står på andra sidan staketet och tittar in i framtiden, vad ser de? Jo, en gammal tant med en blockflöjt. Hon kan inte spela, hon bara blåser, samma ton dag ut och dag in. Det är deras framtid som de betraktar, de betraktar, tänker och fattar inte att det här är bara början. Det här är deras framtid. Jag hoppas att de tar sig tid och lär sig spela en glad melodi. Det blir roligare då, både för dem själva och deras omgivning.
Sittande politiker i regnbågens alla färger, ni har varit förbannat duktiga. Tycker ni inte det?
pappa B

5 kommentarer:

Skatan sa...

Nu får du väl ge dig i alla fall.

Sverige är fantastiskt och ett av de bästa friare demokratierna i världen. Se dig om!

Skolflickan sa...

Jag är inne på Skatans linje... igen....

Britt sa...

Du får väl göra något åt det. Tycker man något är fel så ändrar man på det...svårare än så är det inte. Jag tycker det mesta är ok för min del. Men du verkar ju göra något år åt dina problem. Jag hoppas ni löser problemen i skolan där du har dina barn. På Sjöparkskolan i Gällivare har de satt in vakt att vakta barnen efter knivdådet. Jag vet inte om det blir bättre. Här uppe har vi inte utlänningarna att skylla på så vi skyller på alkoholen och slappa föräldrar när ungdomarna spårar ur.

Anonym sa...

Hejsan Farsan!
intressant läsning, dina åsikter och folks åsikter på det!

Tycker du kämpar på bra för lillebror/lillasyster och deras skola, fortsätt med det!

Hoppas ni annars har det bra och sol ännu nere i södra delarna av landet, här uppe i norr har höstens kyla verkligen slagit sina klor i oss *brr* men hösten är så fin med alla färger...Så det är bara att pälsa på sig lite extra mycket kläder =)

Hundvalpen växer, hela 4 månader nu och dottern (barnbarnet) växer också *jösses* snart längre än mor sin. Lillebror har säkert dragit iväg också på längden, det finns ju att brås på!

nehe...nu ska jag käka lunch men önskar er en underbar dag och kramas från oss!

//Äldsta

Skatan sa...

Vill bara bidra med lite upplysningar vilka människor som finns i SD ... mer än du. Många är "anonyma" och vräker ur sig otidigheter om vårt samhälle.

Du står för vad du säger och det har du all heder för ... men har hamnat snett, tycker i alla fall jag. Det borde finnas bättre "arenor" att kämpa på än SD:s ...

Läs Mymlans Fredagskrönika om kommentarerna på nyhetssajter till exempel:

http://www.aftonbladet.se/debatt/kronikorer/sofiamirjamsdotter/article5856088.ab

... där hon bland annat skriver:

"Mest absurt blir det när folk som uttrycker direkt fascistiska och odemokratiska åsikter börjar jiddra om censur. De skriker på yttrandefrihet i samma andetag som de propagerar för en politik som på sikt är allt annat än demokratisk."

och vidare ...

"Det finns en motsättning här, mellan lagen om yttrandefrihet och exempelvis lagen om hets mot folkgrupp.
Mitt tvivel till trots blir jag ibland sugen på att släppa lös dårarna. Låta konspirationsteorierna blomma, lyfta upp och bemöta dem.
För jag älskar demokrati och jag tror på yttrandefrihet in absurdum. Även om priset är att också de som inte alls tycker som jag får höras. För det är väl precis det som är poängen med demokrati?"

Jag med ... älskar yttrandefrihet in absurdum och tror som Mymlan att allt bör och kan bemötas ... och skall bemötas ..

"Och då skulle vi en gång för alla se vilka påståenden som tål ljuset och vilka som alldeles av sig själva skulle förpassas till det skuggiga land där de hör hemma"

Ha det ... som Sonen brukar säga. Ha det!