måndag 28 september 2009

Nu skall vi se, sa han som klippte av sig ögonbrynen...

Det borde landet lagom gjort för ett bra ta sedan. Men här har ögonbrynen växt så att den största delen av vår befolkning tydligen tappat bort sig helt och hållet. Nåväl världen utanför min lilla skrivarkammare opponerar sig högt och illavarslande över mitt beslut att ge min röst åt SD. Nu är det så att jag skiter fullständigt var dessa motståndare lägger sina röster vid nästa val och jag önskar att de gjorde detsamma då det gäller mig.
Hur jag än röstar så är jag fortfarande Sveriges gladaste man, en omtänksam pappa(kanske för mycket hönsepappa på ålderns höst, men det bjuder jag på.)Skaplig man åt min fru och en bra kamrat till mina vänner. Det räcker. Jag behöver inte sitta i knä på de stora elefanterna och jag blir inte heller imponerad av att se dem nära inpå mig. En journalist från en av de tidningar som ljuger mest i vårt land höll på att pissa ner sig då hon kom en armlängds avstånd från Mona. Ögonen rullade i skallen på henne och hon visste inte vilket ben hon skulle stå på. Hon har många fler vänner än jag, men hos mig är det kvalité som räknas och inte kvantitet.
Demokratins högborg fanns också med bland finkulturen på årets Bokmässa. De som förstår sig på och bara läser gratisböcker. De som skrattar grovt åt historierna om Bäcka Marcus, Janne Wägman och tycker att grabbarna som inte spelar cello eller fuga är rena skiten och borde låsas in bakom någon nedlagd dansbana i norrland. De strossade omkring, vissa av dem småmorrande efter Göran Hägglunds klagan över deras ensidighet i sina funderingar och framtoning. En politiker som vågade säga annat än vad talskrivarna hade plitat ner. En politiker som plötsligt hade egna åsikter och vågade spotta ut dem. I övrigt var väl detta det mest konkreta som KD sagt sedan de började som parti? "Plura" är en go gubbe i köket. På bokmässan hade han fullt upp med att dedikera sin senaste kokbok och folk strömmade till under hela mässans två första dagar för att få hans signatur och en hälsning till någon god vän, eller till sig själv. Det fanns flera kockar ombord på årets bokskuta. Återigen en succé med mycket folk och trevligt som vanligt. Maten hade en stor ställning det här året och jag undrar egentligen hur många som verkligen lagar mat efter alla dessa kokböcker som ges ut och hamnar hemma i köket?
Lagar du mat efter kokboken eller efter det egna huvudet och mamma/mormors recept?
P-O Enqvist fick priset för bästa ljudbok och grattades av en stor mängd ljudboksentusiasmer. Iris, de hörselskadades hjälpmedelsföretag var det som höll i utdelningen och priset delades ut för första gången i år. Strongt att få juryns enhälliga nominering!
Nu skall jag sätta mig i min massagefåtölj med en filt omkring mig och läsa partiprogrammet så att jag kan gå i polimik med alla som från att ha haft mig som sin vän numera inte hälsar på mig. Skall även ta fram den lista där det står hur mycket pengar de lånat av mig, vilka andra löften de nedskrivit och genast börja inkassera dem. Ha det så bra och kanske vi syns om någon dag eller två.

8 kommentarer:

Anonym sa...

S K Ä R P D I G ! ! !

lurigopalia sa...

Jag är icke SD. En gång när jag var liten flicka var jag den som skulle ge olof palme blommor efter ett tal i ludvika sporthall. det var innan han blev statsminister. Han sa och du är förstås socialdemokrat. Jag svarade kavat inför halva Ludvika, nej jag är Dalademokrat...Och jag tror det stämmer än faktiskt.Och jag respekterar den rätten till en egen åsikt.Och fram för allt modet att framföra den om man inte tycker riktigt "korekt". Och utan att vara rasist tycker jag problemet sopas under mattan i Sverige.Vi pekar finger åt Berlosconi o Italien, men de har helt andra proportioner på problemen.Jag tycker att folk från alla länder är välkommna, men då ska de respektera landets lagar o kultur.Samt ges en chans att försörja sig själva,men inte på bekostnad av andra.

Red sa...

Hej Du glade!
Tack för dina friska inlägg! Men det är ju en jävla tur att jag inte lånat dig pengar - fast å andra sidan skulle jag nog inte slutat hälsa - har du en tia över?

Anonym sa...

Bra! Stå på dig! Vi behöver fler som dig!
Curre Canin

Anonym sa...

Bäste vän Pappa B..!
Här har du en till som kommer att lägga sin röst på SD vid nästa val. Jag håller fullständigt med dig i allt det du skriver om problemen. Jag hoppas att fler kommer att rösta på SD för att dom kan röra om lite i grytan hos etablisemanget i regeringen.
Varför inte länka din blogg till dom (SD:s hemsida)..? Dom skulle nog bli glada över att få lite stoft samt få en uppfattning om vad många egentligen tycker om det du skriver p0å din blogg.
Stå på..jag håller på dig..!
Din vän "BULLIS"

Skatan sa...

Jag skulle hälsa på dig om vi sågs och går samtidigt gärna i polemik med dig. Och självklart är det ju fritt fram att gå in i vilket parti som helst (jag skiter i vad du gör så skiter du i vad jag gör ... menar du så?) men just i politik blir det ju "hett" när man tycker olika. Och här tycker jag verkligen olika mot vad du tycker och vad SD står för. Och vi kan ju fortsätta diskutera och lyssna på varann och försöka övertyga eller påverka eller ... låta vara. Och skita i vad den ena eller andra lägger sin röst. Om man tycker det. Och visst tror jag att du är en jättefin pappa (det märks ju på allt du skrivit) och fin make och bra kompis till dina vänner. Är det någon som har ifrågasatt det? Men det kaaan ju vara så att de som plötsligt dragit sig undan blivit förvånade över den "aggresivitet" som så plötsligt briserade och du verkade faktiskt "slå vilt och blint omkring" dig ... och de blev kanske helt enkelt "rädda" för Sveriges Gladaste Mans nya "approach". Kanske?

Anonym sa...

Människor har en förkärlek för att dra sig undan när man förändras åt ett håll de inte är vana vid.

Karpstryparn sa...

Helt rätt inställning, skit i dem som hackar på dig för att du röstar på SD, de ska skita i vad du röstar på. Jag själv röstar på SD, har gjort det i många år. Både SD och ND är bra partier.

Förresten, gillar du engelsk humor a' la John Cleese? Kolla då in ett inlägg som jag skrev nyss, det heter "Tarmprat, moske'er vs moskiter m.m".