måndag 5 oktober 2009

En vanlig rå måndag...

Ungefär så här högt tronar uppgifterna upp sig i den lilla svarta. Höga berg av de saker man skall, skulle och borde ha gjort. Fattar ni?
...det är allt som skall till för att få veckan att börja rulla igen. Sega barn som helst av allt vill stanna hemma. En pigg kvinna som vaknar först och försvinner först, precis som en avlöning, och så en seg gubbe som tycker det mesta liknar piss och förtvivlan? Nej riktigt så illa är det inte. Jag tycker faktiskt väldigt bra om måndagarna. Det är då man börjar planera in allt som man skall hinna med under veckan men aldrig klarar av. Sidorna i den lilla svarta blir fort fulla av klotter, som oftast flyttas framåt i kalendern allt efter det att dagarna går. Idag skall jag göra det och det .... och nästan ingenting blir gjort. Satans måndagar egentligen!
Att börja planera in den kommande veckan redan fredagen före det knäcker ju hela helgen. Där sitter man i skinnsoffan och skall försöka mysa och på ena axeln sitter den lilla gröna gubben Ågren och rycker en i örat och påminner en gång på gång om vad man skall få uträttat under veckan som väntar.
Ibland önskar jag att man var som seriefiguren Kronblom. Han lade sig på sofflocket och lät det hela rulla på. Fick sig ett par lurvingar av hustrun Malin, men vadå? Det får man ju även om man sliter skinnet av sig. Skall testa den här varianten nästa vecka. Den här hinner jag inte för jag skall försöka uträtta allt som jag skulle gjort för 14 dagar sedan + förra veckans och den här veckans planering. Men...nästa då djävlar skall det bli sofflocket, jag lovar.
pappa B

2 kommentarer:

Skatan sa...

Du kanske ska tänka över det där med gubben Kronblom. Haaar du nåt sofflock?
Det är lätt för mig att säga, säger du antagligen. Och det är det ju. Men man (du) lever lite farligt med så mycket stress. Det är egendomligt egentligen hur "livet" bara tar tag i en och rullar på ... fortare och fortare.

Ha det!

pappa B sa...

Skatan lilla, tack för omtanken. det är många i min omgivning som säger samma som du. Sofflock har jag ju inte men jag kan ju lägga mig på köksgolvet med en kudde under huvudet.
Flera bekanta har ryckt ur spärren och gått till de sälla jaktmarkerna. En del på tok för tidigt. Men..om jag inte har mycket att stå i, då blir jag stressad av bara den. Så det är lite upp och ner vända lägen här med andra ord.
kram