måndag 5 oktober 2009

Kolla in detta? Heja Skåne en guldmedalj ska ni ha!


Världens mest närproducerade flygplansmat serveras nu på Kullaflyg som ingår i Sverigeflyggruppen och trafikerar Stockholm Bromma - Ängelholm /Helsingborg. Menyn är komponerad av Tina Nordström som i samarbete med noggrant utvalda skånska matproducenter tar fram den lokalproducerade flygplansmaten.

Tina har komponerat en höstmeny där säsongens råvaror kommer till sin rätt. Allt vi gör ska ha en stark regional förankring och det finns ingen som representerar skånsk mattradition bättre än Tina Nordström. Hon värnar liksom vi om det lokala och med hjälp av Tina och våra lokala leverantörer hoppas vi att fler passagerare tar tillfället att njuta av god, näringsrik, närproducerad och klimatsmart mat på flyget, säger Christer Paulsson på Kullaflyg. Sverigeflyg har en uttalad miljöprofil vilket genomsyrar hela verksamheten:
- Vårt miljöengagemang är stort och det speglar sig självklart också i den mat vi serverar. Till exempel växlar vi alltid mat ombord efter säsong, inga tomater under vinterhalvåret, men väl fina rotsaker, säger Christer Paulsson.
Idén att skapa en meny ombord som speglar det lokala finns hos samtliga bolag inom Sverigeflyg och Kullaflygs exempel följs av fler. Tanken är att stockholmsresenären ska mötas av det lokala redan vid starten från Bromma.
Tina Nordströms meny lagas av en lokal restauratör: Bittan Gustavsson från Båstad. För 80 kronor kan man välja mellan tre alternativa rätter med råvaror från lokala producenter:

•Lättrökt kycklinginnerfilé från Bjärefågel med champinjon- och palsternackskräm
•Stark fiskkaka med höstens rotsaker och chili/citronsås
•Rödbets- och persiljerotsknyten med rostad vitlökssås

Måste omedelbart ta reda på hur Tina gör när hon rostar en vitlökssås. Det skulle säkert mina vänner uppskatta vid nästa middag med gänget.
pappa B
Skicka en kommentar