torsdag 22 oktober 2009

Sillfrossa och risk för övertändning...

Att stå och rensa sill, som man inte själv äter till 02.15 en natt, tillhör inte det jag drömmer om. Men sill....det har jag banne mig drömt om, det lovar jag. "Skogarnas konung" har fortfarande känslan kvar i benen och i armrna, säger han och så tindrar hans klarblå ögon. Här sitter han i pappas urvuxna ojerock och tömmer en av sillabackarna på väg in mot land. JSjälv hade jag mardrömmar om sill under natten, eller rättare sagt under de fyra timmarna jag sov...
Hr Åkesson (SD) har sparkat liv i debatterna runt om i landet och det känns bra. Jag tycker dessutom att han är en modig kille som vågar ta tag i detta. Tycker däremot inte att han skall dra alla muslimerna över en kam. Det är klart och bevisat att man får med många löss i det första draget man gör med luskammen, fast sedan skall man nog avväga vilka som är hot eller ej. Klart är det att det kommer att bli reaktioner från många håll och kanter, det har det ju redan blivit, men jag tror att det kommer fler.
Att de övriga partierna tar avstånd från ett eventuellt samarbete med SD efter valet (om de skulle komma in i riksdagen vilket jag tror att de gör) visar bara hur enfaldiga och insnöade de sittande politikerna är. Här har man ett parti som vågar tala öppet om de problem som vi har i landet, de andra fegisarna, de som ställt till med allt detta, de borde öppna upp stora famnen och ta in dem i partiet. Vad kan och vågar en dam som Mona Sahlin göra? Vad har hon uträttat för landets bästa? Jo hon har skapat rubriker i dagspressen, sen då? Moderaterna som skulle se till att pensionärerna skulle få det bättre, jo kyss mig i röven. Värre har det blivit. Centerpartiet, har allt sedan Hr Hedlund avgick, kämpat med näbbar och klor för att utrota de svenska bönderna och folkpartiet, en samling mesiga frikyrkobröder och systrar som niger och fiser när de andra talar. Vänsterpartiet, ett enda stort skämt och jag vet att min avlidne fader (en röding på barriärerna i norr) han snurrar som en propeller i sin låda varje gång dagens vänsterpartister öppnar munnen. Ett parti helt utan ryggrad, påminner om en leguan, hasandes fram i riksdagskorridorerna. Så är det miljöpartiet, trädkramarna som tycker det är viktigare att rädda en tiger i Indien än de barn som svälter där nere. Lägg ner alla företag som inte kan miljanpassas efter deras normer och villkor. Själva kör de omkring med gamla Volvo 142:or som spyr ut avgaser, klipper sina gräsmattor med ålderstigna motorgräsklippar och så skall de städa upp utanför min dörr? Så har vi frimicklarna i Bankeryd. En handfull lärjungar som följer sin messias Göran Hägglund i vått och tort. Är varken vågskål eller någonting annat i den svenska poilitiken, de sitter bara med och lyssnar och då och då skriker de till, -Stoppa abborterna!
Pensinärspartiet är en samling överåriga gubbar och kärringar som varken törs eller kan göra ett endaste dugg av, om och med någonting. En del kan faktiskt starta upp en dator (de kommer automatiskt till en sida för släktforskning) men mer är det inte i det stora hela. Vad finns det kvar? Ja egentligen bara jag, och ensam kan jag ingenting göra så det kanske är lika bra att man tar sitt tält och ansöker om att få bli Australiensare?
Ha en förbannat trevlig dag...
pappa B
Skicka en kommentar