tisdag 10 november 2009

Det gäller att välja rätt väg...

Speciellt här i livet. Men...frågan är ju, vill man eller vill man inte. Blev aningen förvånad när jag till morgonens tekopp läste i "gubbkalsongen" att det finns 1.300 registrerade arbetslösa ungdomar här i Angered. Dessa har via mail och SMS blivit upplysta om att arbetsförmedlingen har haft ett öppet hus, där speciellt inbjudna, kända personer informerar om olika sätt att söka arbete. Man fick en personlig inbjudan med andra ord. Hur många kom? Ja det är detta som är skrämmande, bara 30 stycken!
Jag antar att de övriga 1.270 antingen låg hemma i svininfluensan, jobbar svart eller var på semester.?

Efter detta olustiga konstaterande så höll jag på att sätta morgonteet i halsgropen (det skall ju i och för sig ner i halsen ändå) Det stod nämligen att det förekom bekämpningsmedel i vissa tesorter (därav min allt mer uppblossande fientlighet till ej önskvärda invandrare?). Nu var det dock så att detta med bekämpningsmedel endast rörde sig om grönt te och sådant blask dricker inte den här gubben. Här skall det var starkt och svart annars kan det kvitta. Azinfosmetyl hittades i den första analysen utförda av analysföretaget Eurofins. Det testade teet var Kung Markattas ekologiska gröna te. Företaget kan ju inget annat göra än att beklaga och komma med förklaringen (ganska tunn sådan i mina ögon) att närliggande bekämpningsmedel som andra odlare besprutat med kan, via vinden, ha förts över på den ekologiska odlingen.
Låter mycket troligt att det är så för nära den stora tyska motorvägen ner mot Hamburg ligger det flera ekologiska odlingar och ingen kan väl på allvar mena att avgaserna från den trafiken gör en omväg förbi de fält där det odlas ekologiskt? Eller är jag helt korkad?
God morgon hela gänget och ni andra
pappa B
Skicka en kommentar