torsdag 12 november 2009

...rör inte ungarnas jultidningar!

Visst är det roligt när företag tjänar pengar. Då får förhoppningsvis de som arbetar där det bättre och cirkeln blir mindre kantig, det rullar på bättre för flera led. Nu är Konsumentverket på jakt efter de förlag som låter våra barn sälja jultidningar. Detta har pågått sedan vår herre gick i kortbyxor och vem har inte suttit uppe hela natten med klister, sax och tindrande ögon och försökt få ihop, klippa ut och limmat fast slott och herresäten i vaxduken?
Våra barn säljer jultidningar vart annat år. I fjol sålde "Skogarnas Konung" och i år är det "Prinsessan" som jagat grannar, släkt och mamma och mina arbetskamrater. För det får hon lära sig en hel del och hon får faktiskt bra betalt för det jobb som hon lägger ner. Betalt i form av prylar som hon inte skulle kunnat spara ihop till via månadspengen. En bra skola för att lära sig att man måste jobba för att kunna få saker, inte bara kräva eller stjäla för att få det man vill. Nu har kärringarna och gubbarna på Konsumentverket, förmodligen efter gnäll av någon som sett små Indiska eller Pakistanska barn sitta i en vrå och sy fotbollar till Nike och Adidas reagerat på att någon liten unge ringt på och undrat om de ville köpa jultidningar.
Marek Andersson, personen som håller i detta (vet inte om det är en han, hon eller det)borde istället lägga kraft på att jaga alla oseriösa telefonsäljare som terrar det privata nätet både helger och kvällar. Där finns det mycket att rota i men jag förmodar att man inte törs vända på stenarna i den branschen. Antagligen skulle det dyka upp personer i bakgrunden som man inte får eller vill bli ovän med. Ge fan i barnens jultidningar, ägna den tid ni är på jobbet åt viktigare saker än det här. Och visst är det väl roligt om något svenskt företag för en gång skull kan tjäna lite pengar?! De flesta håller ju för djävulen på att lägga ner.... ...det är jobbigt nog att vara liten. Börja nu inte djävlas med de små som vill försöka tjäna ihop till en egen fin present. Men frågan är om risken inte föreligger att det hela kommer att beskattas inom en kort tid. Det är nog bara en fråga om tid när även vecko- och månadspengen blir beskattningsbara även om vi föräldrar har skattat för det flera gånger om innan den delas ut. Skit ner er hela systemet...
pappa B
Skicka en kommentar