onsdag 11 november 2009

Skamligt och mer därtill...


Att från ett campingbord uppe i Porjus, blicka ut över världen kan vara ganska mäktigt om man är 10 år och har sommarlov. Värre är det när man kliver ner från bordet och kikar på vad som händer i verkligheten.

Nu har det svenska kungsahuset "rest en stolpe" i det blå skåpet. Man har nämligen gått ut till landets kommuner med en förfrågan om att de skall betala 75.000 kronor för en ruta, 1 x 1,5 meter där det skall planteras blommor inför kronprinsessans bröllop?
Detta strider dessutom mot den kommunala lagstiftningen och tack och lov har inte en enda kommun nappat på detta. Apanaget som kunga huset har från oss skattebetalare räcker nog fan till för att plantera lite blomster om mamn nu inte nöjer sig med vad en kungliga trädgårdsmästaren orkar sätta ut. Sveriges kommuner blöder kraftigt då det gäller överskott på ekonomiska resurser och så kommer man en sådan här förfrågan. Jag tycker att överståthållaren, en rynkig gammal ryggkliare i min egen ålder borde avsättas, liksom många andra i den kungliga staben. Även där bör det in nytt blod in i korridorerna.

Om inte det här får svenska folket att stampa med fötterna så skall vi nu vara med och betala för ett reningsverk i Kalinigrad. Kostnad för oss svenskar 120 miljoner!
(Tack Olle för att du rättade mig)
Som hittat! Att folket i Kalingrad skiter rakt ner i Östersjön tycker jag att de själva skall stå för. Jag tror inte att de skulle vara med och hjälpa grabbarna på öarna utanför Vaxholm om de behövde ekonomisk hjälp för att koppla upp utedassen mot den kommunala ledningen. Men lilla Sverige som är världens samvete och har en aldrig sinande kassa, de är med och pröjsar lite här och var. Under tiden knäar det svenska samhället betänkligt. De tre aporna, den blinde, den döve och den som inte kan prata, de bara hänger med. Hur ända in i kråksången kan sådana damer och herrar få styra vårt land? Fattar ni?

Arbetsförmedlingen ojjar sig och visar siffror som säger att den svenska arbetslösheten nu ligger på hela 8,4%. -Nu är toppen nådd, det blir nog inte värre än så här säger man från deras håll. Mig vetrligen har man sagt exakt dessa ord varje år de senaste 15 åren? Det kanske är dags för de som uppbär lön från den här arbetsgivaren att ta tag i problemen och försöka sköta sitt arbete lite bättre. Men...från regeringshåll har man under alla tider lärt sig att frisera till dessa siffror genom en mängd olika utbildningar, stödplaner, omskolningar mm, ja Gud vet vad. Dessa damer och herrar kommer säkert på något för att rätta till siffrorna åt rätt håll även år 2009.

Idag har jag hämtat hem Belmondo, vår gröna franska bil från verkstaden. Nästan 7.000 gick det kalaset på. Hälften av vad vi betalade för kärran. Nu får vi hoppas att den rullar ett år till utan större mankemang, annars blir det till att köpa sig en bättre begagnad cykel.
Kör så det ryker! Blyfritt givetvis, det gör jag.
Pappa B
Skicka en kommentar