söndag 20 december 2009

Mer mänskliga prestationer i spåren..

Helena före ACO och flera andra före dem, det blir facit för våra svenska skidskyttedamer nu när man vänder hemåt för att fira jul och nyår. Hoppas Helena kör ett tufft lopp med sin sambo David så att han får upp ångan även ute i spåren och på skjutvallen.
Haag het till tusen och Kalla sval som en vårvind. Roligaste lämngdåkningsminnen så här långt var Anna Haags fina lopp både igår och idag. Tuff och med massor av djävlar anamma körde hon nästan byxorna av självaste Björgen, det var bara 10 cm längre pjäxor som fattades till silverplatsen. Nu skall jag titta på skidskytteherrarna och där är väl inte mina förhoppningar om tätplaceringar speciellt stora.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bäste broder..!
Visst blir man lite besviken att Helena och AKO inte är 1:a resp. 2:a i skidskyttet. Men de båda har ju faktiskt skämt bort oss i inledningen av säsongen, så man har ju byggt upp förväntningar på dessa båda. Nu är det dock bevisat att dom också är "mänskliga" och att även dom kan ha en liten sämre dag.
Trots allt så tycker jag att dom är mer än duktiga med det dom håller på med. Kombinationen av att vara en duktig skidåkare och samtidigt vara en bra skytt är mycket svårt. Sen måste man ju också ställa allt i nrelation till antal utövare. I Sverige har vi kanske totalt 500 som håller på skidskytte på hög nivå. I Ryssland kanske det rör sig om 2- --30 000 som är aktiva. Alltså borde förutsättningarna vara större att få fram fler duktiga i denna så svåra sport. Sett ur svensskt perspektiv så är vi dukriga. Det är bara så att vi framför TV:n vill ha mer än vi kan begära av våra atleter.
Oavsett hur det går framöver så håller jag på våra tjejer och killar i spåren med bössa på ryggen.
Tycker också att media redan nu börjar ta ut OS-medaljer i förskott. Att dom aldrig lär sig av misstagen. Sen...om det inte blir så..talar man om fiasko och annat nedlåtande.

En som håller på de blå/gula i alla väder...BULLIS

pappa B sa...

Håller med dig. Att vi är världsmästare i alla sporter innan vi ens hunnit utöva dem är ett känt faktum i svenska medier, tyvärr
Men det är klart, visst tusan grejar tjhejerna medaljer i vinter OS även på längdåkningssidan
Nu kör vi så det ryker