torsdag 17 december 2009

Vart har havregrynsgröten tagit vägen?

.. enligt nya undersökningar så har grötfrukosten nästan försvunnit från våra bord. Den har blivit utbytt mot fullkornsbröd, frukt, flingor och mjölk i stället. Hemska värld, här har man vidbränt havregrynsgröt sedan farfars far red omkring i Sibirien och så får man detta med att gröten har försvunnit, slängt rakt i ens ansikte när man yrvaket försöker ögna igenom "gubbkalsongen" på muggen. Jag blir helt upprörd må jag säga. Jag som älskar havregrynsgröt med äpplemos eller syltade körsbär. Dessutom är jag klassad som familjens bästa grötkokare (det är förvisso bara jag som kokar gröt).

Håkan Jönsson, etnolog vid Lunds Universitet påstår att de vanor vi får med oss hemifrån, de sitter i resten av livet. Men andra ord kommer vår dotter att äta en halv limpa med skinka och ett glas laktosmjölk till frukost resten av livet. Detta är hemskt, hur tusan skall hon stå sig på detta? Sonen kommer förmodligen att gå runt på två limpmackor med skinka och ett stort glas vanlig mjölk. Den frukost som toppar vuxenlistans tio-i-topp ser ut så här. Ett grovt bröd med ost- eller köttpålägg. Sen varierar det betänkligt ner till tionde platsen som är frukt, bär och grönt. Havregrynsgröten finns inte ens med på denna lista! Det kommer att gå åt helvete med hela världen....Sverige i synnerhet.

Neddragningar i Vättleskolan.
Heja stadsdelsnämnden.! Nu har man beslutat att det skall sparas ytterligare 2,5 miljoner på just Vättleksolan. En enhet som absolut inte fungerar som den är idag. Hur skall det då bli om man skall plocka bort ytterligare resurser därifrån? Idag skulle (-5 grader) eleverna ha sina lektioner utomhus bara som protest. Är detta rimligt, skall barnen utsättas ännu mer och sitta ute! Det är den bedrövligt dåliga skolledningen med en flat rektor i spetsen som borde sitta ute, eller inne för den delen. Jag hoppas att pressen tar tag i detta.
pappa B
Laddad och minst sagt irriterad

5 kommentarer:

(Favvis)Maria sa...

Tjihej!

Jag hamnade visst här på din blogg...

Jag äter havregrynsgröt varje morgon och det är inget jag är uppvuxen på, då jag tyckte havregröt var bottenäckligt när jag var liten. Insåg dock för några år sedan att det mättar mycket bättre än två mackor och nu tycker jag nästan att det är lite gott...

pappa B sa...

Tjenare (Favvis)Maria, välkommen in till pappa B. Du får väldigt gärna komma tillbaka hur ofta du vill.
Jag älskar min havrefrukost. Men du...testa med lite äpplemos, det blir super (om du gillar äpplemos vill säga)

Le Loup sa...

Håller med Favvis Maria, hatade gröt när jag var barn, nu äter jag det på morgonen med om inte välbehag i alla fall ett visst behag. Man står sig till lunchen på det och med honung i är det riktigt gott!

pappa B sa...

Yes Shirouz..honung till smakar inte heller dumt, det blir det nog i morgonbitti.

Äldsta sa...

Hejsan farsan!
här käkar vi gröt, havre, manna och egen risgrynsgröt!
Det ändå som fyller buken då man har en lång dag i skolan =)

jag har postat iväg ett brev idag med julklapp till småsyskonen!

ha det gott...KRAM
Äldsta