torsdag 17 december 2009

Vart har havregrynsgröten tagit vägen?

.. enligt nya undersökningar så har grötfrukosten nästan försvunnit från våra bord. Den har blivit utbytt mot fullkornsbröd, frukt, flingor och mjölk i stället. Hemska värld, här har man vidbränt havregrynsgröt sedan farfars far red omkring i Sibirien och så får man detta med att gröten har försvunnit, slängt rakt i ens ansikte när man yrvaket försöker ögna igenom "gubbkalsongen" på muggen. Jag blir helt upprörd må jag säga. Jag som älskar havregrynsgröt med äpplemos eller syltade körsbär. Dessutom är jag klassad som familjens bästa grötkokare (det är förvisso bara jag som kokar gröt).

Håkan Jönsson, etnolog vid Lunds Universitet påstår att de vanor vi får med oss hemifrån, de sitter i resten av livet. Men andra ord kommer vår dotter att äta en halv limpa med skinka och ett glas laktosmjölk till frukost resten av livet. Detta är hemskt, hur tusan skall hon stå sig på detta? Sonen kommer förmodligen att gå runt på två limpmackor med skinka och ett stort glas vanlig mjölk. Den frukost som toppar vuxenlistans tio-i-topp ser ut så här. Ett grovt bröd med ost- eller köttpålägg. Sen varierar det betänkligt ner till tionde platsen som är frukt, bär och grönt. Havregrynsgröten finns inte ens med på denna lista! Det kommer att gå åt helvete med hela världen....Sverige i synnerhet.

Neddragningar i Vättleskolan.
Heja stadsdelsnämnden.! Nu har man beslutat att det skall sparas ytterligare 2,5 miljoner på just Vättleksolan. En enhet som absolut inte fungerar som den är idag. Hur skall det då bli om man skall plocka bort ytterligare resurser därifrån? Idag skulle (-5 grader) eleverna ha sina lektioner utomhus bara som protest. Är detta rimligt, skall barnen utsättas ännu mer och sitta ute! Det är den bedrövligt dåliga skolledningen med en flat rektor i spetsen som borde sitta ute, eller inne för den delen. Jag hoppas att pressen tar tag i detta.
pappa B
Laddad och minst sagt irriterad
Skicka en kommentar