lördag 30 januari 2010

I morgon fyller han tonåring!

..det var ett par år sedan som mamma tog den här bilden på oss tre, i våran skog på svampsafari. I morgon fyller "Skogarnas Konung" 13 år. Han blir tonåring och den lilla "Prinsessan" har fyllt 11 och är en riktig liten dam. Åmar sig framför spegeln, byter kläder fem gånger om dagen och är uppstudsig som bara en liten jänta kan vara mot sin gamle pappa. Tiden går och alla blir vi äldre, utom jag. Känner mig fortfarande som 30, ser ut som "sjutton" och går fortfarande utan käpp och antibiotika.
Det blir kalas i morgon, gudfar, kusiner och grannar kommer hit. Sen blir det biobesök i nästa vecka för bästa polarna och en ny era i hans lilla liv tar sin början. Ansvaret växer i takt med honom själv och jag är glad att hans intressen här i livet är både sunda och ärliga. En bra förutsättning i den här bedrövliga våldsamma världen vi lever i. Att han redan har lärt sig sätta värde på vår natur och vad den har att erbjuda tror jag kommer att göra det lättare för honom här i livet. Prylar är inte det viktigaste, det finns så mycket viktigare saker att syssla med.
Tänkte ge er en liten gåta så här i elbilens tidevarv, är ni med?
Vad står Svenska Limousinföreningen för?
Kan ni berätta det för mig och alla andra läsare så skulle jag bli glad.
Nu känns det som man bara går och väntar på nästa stora katastrof ute i världen. Det hemska som hänt i Haiti kommer man aldrig att glömma. Inte tsunamin heller. Det är lätt att ställa sig frågan; -Vart är vår värld på väg. Självklart kommer alla Jehovas vittnen att få rätt när de hela tiden förespråkar jordens undergång. Det är ju det som håller på att ske. Men om det är vår herre eller andra gudar som svävar uppe i det blå, som står för det eländet, det betvivlar jag starkt. Det är förmodligen både du och jag som är de stora syndabockarna.
Idag är det -14 grader utanför dörren och jag skippar isfisket. Skall rulla ner till centrum och inhandla lite restpresenter till "Skogarnas Konung". Vad det blir? Är ni knäppa, han kollar min blogg varje dag så det tänker jag inte skriva.
Sköt om er så länge
pappa B
Skicka en kommentar