torsdag 7 januari 2010

Perkele, sa Pajala från Piteå....

...visst är det flera som fortfarande tror på tomten? Jag gör det och svenska landslagsledningen i längdskidor gör det. Maud Olofsson är också troende liksom alla världens miljöaktivister. Våran tomte känner jag än i dag. En go gubbe hela året. En julklapp har vi skidälskare fått, en blond liten tjej från Piteå, lilla frk. Pajala
När Tour de Skii startade visste inte många vem Margarta Pajala var. Men nu vet de flesta som är intresserade av svensk längdskidåkning vem den unga blonda damen är. Idag när etappen på 10 km klassisk stil genomfördes i Tour de Skii, så slutade den unga tjejen på en fin 12:e plats. Slog lagkamraten "tanten" Britta Nordgren Johansson (eller om det är tvärtom). Den prestationen måste resultera i en plats i det stafettlag som skall mönstras inför OS i Vancover om några veckor? Fast förmodligen gör ledningen som man alltid gjort inom svensk skidsport de senaste åren, plockar in och dammar av någon sliten käring ute i skogarna. Ett ungt lovande framtidshopp skall bara vila sig i form som så många gånger förr. Kolla Norge! Där matar man ut unga friska förmågor på löpande band. Låter dem plågas bland eliten och applåderar om de kommer bland de 30 bästa. Här vilar förmågorna sig i form och kommer ut i hetluften strax innan de fyller 30. Helt upp och nedvänt rent taktiskt. En ung kille och tjej vet att det måste smaka skit i munnen om man skall var längst uppe i toppen. Man kan inte hasa sig runt på rullskidor utan tuff backträning, styrketräning, hård löpträning till och med över blöta myrmarker. Inte kan man köra ett pass vattengympa och ta sig en klunk sportdryck och tro att man när snön kommer, så skall man vinna en tävling i världscupen.
Detta är de unga förmågorna som satsar allt, mycket väl medvetna om. Tyvärr verkar inte ledning och delar av tränarstaben medvetna om detta. Aino-Liisa Saarinen vinner hela touren. Bästa svenska blir unga frk. Pajala klättrar sig upp och kommer bland de 10 bästa. Hennes genombrott i skidcirkusen.
pappa B

PS: Det skall bli mycket roligt att höra vilka bortförklaringar de som ligger hemma kommer att ha om man inte lyckas i OS. Har de möjligtvis tränat för lite och vilat för mycket. Något annat kan det ju inte vara frågan om. Jag vet att flera av er tycker att jag är en elak typ, det stämmer. Får man fotografera halvcnakna prinsessor genom stängda grindar och nerdragna persienner så får man förbanne mig ställa krav på de elitidrottsmän som representerar Sverige i stora idrottsarrangemang också. Just det!
Skicka en kommentar