torsdag 18 februari 2010

Fiasko rakt igenom, ändra reglerna för kommande OS!

De olympiska spelen i Vancover är rena dödsfällan i vissa sporter, arrangörstabbar, krångel och fadäser som alla ledare och säkerhets-Nissar borde ha uppmärksammat och sett till att fått åtgärdade innan tävlingarna började. En bobbana utan skyddsbarriärer med stora cementpelare en bit från banan skördade en människas liv. Ett störtlopp som på vissa ställen mer liknade en puckelpist än en välpreparerad nedfart i ett Olympiskt störtlopp. En nedfart där åkarna susar fram i mer än 100 km/tim. Tidtagare som släpper iväg åkare som inte skall iväg och håller tillbaka de som skall iväg., Stora öppna raviner i en kurva som skördade ett mycket otrevligt fall för Petra Majdic, som kom tillbaka och tog ett OS-brons. Lika dant gjorde våran frk Persson som föll fruktasvärt illa i störtloppet, men kom tillbaka i kombinationen och knep sin 7:e OS-medalj. En riktig bragd! Av en riktig krafttjej! Var djävligt stolt över tösabiten pappa Anders!

Och varför detta invigningsspektakel som enbart är vikt för de höga potentater som skor sig på de Olympiska spelen. Deltagarna, atleterna den viktigaste ingrediensen i dessa skådespel, de går hem och försöker få lite vila innan de skall ut i hetluften. Alla dessa summor som liknande spektakel kostar, skulle inte dessa medel kunna användas till nyttigare saker så säg. Jag tycker att alla som har med detta med OS att göra skall gå och ställa sig i skamvrån. Nu menar jag inte ledare och aktiva, utan pöbeln, de sega mutgubbarna och kärringar i alla olika kommittéer och organisationer som skor sig på detta, och sitter trygga kvar på sina positioner tills de blir blinda, döva och bortburna .
Det skulle räcka väldigt bra med en snygg fackla inne på en arena dit man forslade den olympiska elden och fjuttade på. En trudelutt kunde framföras och någon, gärna en fd. guldmedaljör/jös kunde inviga spelen och så satte man igång. Folket i Vancover med omnejd kommer att få betala för detta spektakel via sina skattsedlar i mer än 20 år. Folket ja, de som har det djävligast i samhället, inte potentaterna, de klarar sig alltid. Det drabbar oss med till viss mån.
Om detta spektakel upprepar sig om 4 år och jag lever och har hälsan så kommer jag att bojkotta allt som har med OS att göra. Hyr mig en komedi i stället till 46" här hemma.
I morgon blir det pulsande i snön, ryckandes i reven och sörplande varm buljong ur thermoshatten. Gör lite barn nu vet jag. Om jag kommer ihåg rätt, så var det en ganska trevlig sysselsättning på småtimmarna. Rättare sagt i tre minuter, men ändå.
pappa B
Skicka en kommentar