onsdag 24 februari 2010

Grabbarna fixade ett nytt guld i stafetten!

Man får säga vad man vill om stortruten Northug men åka skidor kan han. Och han gjorde det så att man började få handsvett. Nu verkade det ju som om Hellner hade det hela under kontroll när han plötsligt växlade tempo och gummibandet drogs ut igen till en behagligare avståndsnivå.. Norrmannen gick faktiskt fram och grattade svenskarna när han rest sig upp efter målgång, det gillar jag, det är respekt (ordet som alla invandrarungar inte vet innebörden på). Han kanske även plockar ner hatbilden på Hellner från badrumsspegeln när han kommer hem. Nu återstår damernas lopp, om det blir något. Förutsättningarna och förhoppningarna om placerig däruti får väl vara att de kommer i mål innan funktionärerna går hem. Med ett team i toppform försämrades bilden över en natt. Möjligtvis kommer vi bland topp 15 om Ida Ingemarsson och Anna Olsson kör två sträckor var. Att släppa iväg Britta Johansson Norgren på en sträcka är ju rena katastrofen. Skidskyttarna får inte åka för de har ingen registrering enligt FiS (bara det en riktig brakare av den svenska administrativa ledningen som inte sett till att få med dem i en enda vanlig tävling med baktanken att någon i den svenska truppen kanske kan bli sjuk). Anna Olsson, ACO, Helena Jonsson och Ida Ingemarsdotter hade säkert kunna staka sig in bland topp 10 gänget. Nåväl, jag skall kanske inte kasta yxan i sjön ännu, det är ju några timmar kvar innan startskottet smäller.
Hur går det på 5 milen? Johan Olsson tar silver, Södergren blir fyra och Hellner, om han kör slutar som femma. Näää fan heller, grabbarna tar alla tre medaljer.
pappa B

4 kommentarer:

Britt sa...

Ja det var helt otroligt roligt att se de svenska killarna och all respekt till Northug som verkligen kan spurta ner det mesta...hade inte Norge åkt bort sig tidigare i stafetten hade nog inte Sverige haft en chans tyvärr. Helt omänsklig kille det där!

Nu ställer jag klockan på 6.00 för att se hockeyn. Hoppas gamlingen Foppa får göra ett mål i hans troligen sista OS.

pappa B sa...

..hejsan Britt. Jag hoppas också att han gör ett mål och sedan lägger rören på hyllan. Med sin karriär (och bankbok) borde han ha lagt av för länge sen. Det finns ju ett liv efter hockeyn i alla fall.
natti, natti

Synnøve. sa...

Jodå Petter kan spurta. Det är nog det han är bäst på.
Tror faktiskt inte han hatar Hellner. De där grabbarna har ett förhållande till varandra som man många gånger skulle bli glad av att ha själv. De kan hata varandra under loppen, men efteråt så är de faktiskt kompisar.

Vaför får skidskyttetjejerna gå skidstaffet? Lars Berger fick ju gå?
Märkligt...
Hoppas det går bra för norden i de sista skidloppen nu.
Klems Synnöve.

Synnøve. sa...

Ska säga åt gubben om kaffe på sängen. Men det slutar nog med att jag får ge honom det. Han jobbar natten till fredag. Ska sitta i lastbilen med släp ner till Oslo med post.

Det är bara att länka det.
Nu ska jag sjutton ha en kopp kaffe. Får se om tandverken går över....
Klems igen :D