onsdag 24 februari 2010

Gubbatrippen - en succé som blir tradition!

Jag förstår tanterna som vallfärdar till Ullared och kör gatlopp mellan hyllorna. De fyra marodörerna bestämde sig igår för att göra en utflykt till den enorma affären Snäjk i Vänersborg. Sagt och gjort pappa B hämtades upp och färden mot residensstaden gick i en sprillans ny KIA Ceed. Om vi gnäller över att vi har mycket snö, vad tror ni då folket i Vänersborg gör? Här kan vi börja snacka snö.
Så fort vi stego in i den stora välsorterade affären så kom en ung tjej fram och tog MacMyra i hand. -Välkommen sa hon och pekade på ett trädgårdsbord med renskinn och andra attiraljer på. -Dina kläder och skor är här bakom, det är bara att byta om och hoppa upp på bordet sa hon, tog honom i armen och visade in honom i en vrå bakom disken. Sen blev vi av med honom. Som demonstratis satt han på bordet i ett par timmar medan vi andra gjorde våra inköp. Han fick en biobiljett för besväret och en sticka i fingret när han hasade sig nerfrån trädgårdsmöbeln. Länsman, han sken ikapp med solen då han hittade ett nytt pimpelspö. Ett sådant där som barnen har när de fiskar krabbor på sommaren. -Med snöre och allt och en klädnypa på köpet. Det riktigt tindrade i hans ögon när han dessutom såg att det bara kostade 30 kronor. Vi frågade om han tänkte ta bort klädnypan men han tycker att det var bra att ha den kvar. Han skulle bara spänna fjädern lite när han kom hem. Framme vid kassan fick han dessutom en mormyska i fingret vilket åsamkade personalen stora problem då de inte fick in gubben under scannern som fick fram priset på mormyskan. Sent omsider kom vi därifrån, Länsman med en streckkod på finjackan, MacMyra med en biobiljett i handen och vi två ynglingar med väl utvalda fiskeutrustningar i våra påsar.
En utsökt lunch där tre av oss åt grillad cassler med en krämig potatisgratäng och grönsaker. MacMyra bytte bort sin biobiljett då den bara gällde på biografer i Vänersborg mot en portion stekt strömming. Alla vore vi nöjda och glada då färden mot hemmet tog sin början. Ett kaffestopp blev det och där passade lillen i gänget på att låna min kamera och föreviga de två opna pensionärerna som langade in goda kakor med högsta frenesi. -Man blev svulten och sockersugen av att sitta på trädgårdsbordet sa MacMyra och fyllde munnen med parafinkakor från Delicado. Jodå, han tog bort plasten först. Länsman vågade inte ta av sig kepsen för de hade hackspettar i en bur längst in i lokalen, vi andra sa inget, men fattade varför.. Återbördad till hemmets stillsamma vrå längtar jag redan till fredag då vi skall undersöka Surtesjön från andra sidan. Naturligtvis kommer det även rapporter från den utflykten. Tack mina marodörbröder för en trevlig dag där tiden försvann med ett klick.
pappa B
Skicka en kommentar