måndag 1 februari 2010

Har kan detta få förekomma? Tag från de fattiga - Ge till de rika?

Fd. folkpartisten Bengt Westerberg numera högt huvud inom räddningsorganisationen, Röda Korset plockar ut 82.000 riksdaler i månaden + en miljon om året i sina extra inkomster. Hur fan kan en sån figur sova gott om nätterna.? Hade han haft någon skam i kroppen så borde han se till att minst hälften av detta omedelbart hamnade i det hårt drabbade Haiti. Dessutom är han inte ensam att roffa åt sig av välgörarnas bidrag. Hela organisationen suger ut pengar av allt som de olika galorna, sparbössorna, lotterierna och välvilliga privata givare slussar in. Detta är förbanne mig rena rama gangsterfasonerna och hur i alla sin dar kan detta få fortgå? Här bode Uppdrag granskning, Ashberg och hela den grävande journalistkåren göra gemensam sak och stoppa eländet. Men...törs man inte, eller vad är det frågan om?
Bengt Westerberg, du var inte så länge i den politiska hetluften, men du lärde dig, ta mig fan att ta för dig. Dessutom på de svagas bekostnad. Gå och häng dig i närmsta lyktstolpe så att alla får en chans att se hur ett utsugar proffs ser ut.

Fick ett fantastiskt fint mail från en av mina bästa barndomsvänner, Bullis (vi är fortfarande fina vänner) Kolla här och begrunda så mycket sanning det är häruti.

Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss, som var barn på 40-talet, 50-talet, 60-talet, och 70-talet inte ha överlevt.
Våra sängar var målade med blybaserad färg.
Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp, och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm.
Vi drack vatten från trädgårdsslangen...Vi åt bröd med smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga, därför att vi alltid var ute och lekte.
Vi delade gärna en läsk med andra och drack ur samma flaska, utan att någon dog av det.

Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker, och körde i full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi oss att lösa problemet.
Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela dagen, och kom hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt i oss på hela dagen - ingen hade mobiltelefon.
Vi hade ingen Play station, Nintendo eller X-boxar - i det hela taget inga TV-spel, inte 99 TV-kanaler, inget surround sound, hemdatorer eller chatrooms på Internet.

Vi hade vänner! Vi gick ut och fann dem!
Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men ingen blev stämd efter dessa olyckor. Det var olyckor! Inga andra kunde få skulden - bara vi själva.
Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det.

Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs. Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev utstuckna.
Vi cyklade och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss i samtalet.
Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, de fick helt enkelt gå om ett år.
Vi fick äta jordnötter.

Vi åkte bil utan bälte med föräldrar som rökte i bilen.
Vi fick aldrig skjuts utan fick ta oss själva gående eller per cykel. Ritade med tuschpennor med ämnen som är förbjudna idag.

Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiasko, succéer, förälskelser och ansvar, och vi lärde oss att förhålla oss till alltihop.

Eftersom du är en av dem. Grattis!!!
pappa B
Skicka en kommentar