söndag 21 februari 2010

I natt skrevs svensk skidhistoria!

Vilket lopp av de svenska skidgrabbarna. Guld och brons vad säger man om det. Ja ett sjutusandes GRATTIS! Och på sättet som hela loppet utspelades kommer det att gå till skidhistorien, var så säker. Det pratades om teknik före loppet men man påpekade då från åkarna själva att var och en åkte för seger. Skulle göra sina egna lopp. Men...när Johan Olsson kom iväg först efter skidbytet så blev det plötsligt andra bullar. Hela det svenska gänget som var kvar, Hellner, Södergren och Rickardsson började plötsligt köra cykeltaktik. Dessförinnan hade Rickardsson fått problem med en stav och Södergren stod på ända strax efter starten. Nu tog det inte lång stund förrän Södergren var framme i täten och hjälpte till att bromsa klungan.
Det var så spännande att jag till och med glömde bort att dricka upp min wirreskvätt som jag slagit upp... Olsson infångad strax före målgång men han bet ifrån och behöll tredje platsen mot den ryska björnen. Hellner visade sin styrka genom att forcera på upploppet så det såg ut som målgången i ett sprinterlopp. Överlyckliog Angerer fick med sig en silvermedalj hem till Tyskland. JAg undrar om grabbarna hade sett och hört det norska inslaget där man menade att mHellner skulle mer eller mindre vara rökt innan man kom fram till skidbytet och den fria stilen. det norska laget skulle köra för att Nortug skulle vinna. Detta sket sig rejält och nämnde Nortug kom in som 11:a efter Anders Söderström. Nu är det svenska stafettlaget klart, dessa fyra killar skall åka. Femtio kilometer är vikt åt Södergren och Olsson med Hellner som "dark horse" Stafetterna både bland damerna och herrarna kommer att bli riktiga rysare och än är inte chanserna till fler medaljer borta.
Nu kryper jag under täcket, natti på er

4 kommentarer:

Britt sa...

Och så tackar vi vallateamet med Gällivarekillen Larry Porroma i spetsen. Vilket jobb de gjort! Låt det bara få fortsätta!

pappa B sa...

Jajja men, heja Gällivare!!! Ikväll lossnar det för Jonsson och ACO med. Kanske Ferry blixtrar till igen och någon gång under OS måste väl även Bergman få till det, eller?

Synnøve. sa...

Jag böjjer nacken och säger ett stort grattis från djupet av mitt hjärta.
Petter Nortug är en liten bortskämd unge som inte tacklar en motgång.
Han är stor i käftem. Men borde lära sig vad det innebär att vara ödmjuk.
Tog du virren idag då eller?
Kramen Synnöve.

Anonym sa...

Glömmde du att dricka upp din Wirre, då måste det varit spännande.
Häls.jia