onsdag 17 februari 2010

Sex killar och en tjej!

..här är nästan hela det rövargäng som promenerade ut på Surtesjöns is klockan 09.30 idag. Tappra och glada vinterfiskare som trotsar snö och kyla. Med röda näsor, pimpelspön och varm "sjokolad" (Kenneth) i thermosen, smörgåspaket och ett sjutusandes glatt humör borrar de sig fram över sjön. Fina fiskar blev det dagen till ära och nu är samtliga återbörade till sina boplatser och skall där intaga wirre, stekt abborre och kolla OS på TV.
Knneth fick första fisken, sen drog "Skogarnas Konung" upp en nästan lika stor. MacMyra svarade direkt och fiskade upp en lite, liten stackare som han vänligt lät åergå till sjösystemet.-Idag klarade jag av katten, skrek han över sjön! Damen i sällskapet Vivi hoade till och drog upp sitt livs första abborre, en riktigt grann matfisk och hennes ögon strålade av lycka. Snyggt jobbat och nu har hon fått blodad tand även för isfisket.

MacMyra friskade på och plockade upp två juniorer till och sedan kom första matfirren. Själv satt jag mest och stirrade ner i hålet och Kennet påpekade att jag inte skulle sitta så nära att fisken såg mig. Det var därför de inte vågade sig fram till mormyskan: Skitgubbe! Då fick Redzo sin firre och kvar var nu bara "Steffi" och jag, som såg hur förevigandet av vissa kroppsdelar till grannens katt kröp allt närmare. Då fick "Steffi" napp och halade upp en brun plastpåse. Den räkandes inte och vi beslutade att avsluta dagen och gå hem. På vägen stannade vi på en plats där Redzo påpekade att det var så grunt, nästan inget vatten alls under isen. Vi tittade på varandra Kenneth, Willy, "Skogarnas Konung" och jag. Av med skryllorna och ner med balansarna i varsitt hål. PANG! Kenneth nöp den första en mycket fin borre på hela 375 gr. En lång och rejäl bit. Hade det varit en romstinn hona hade den säkert vägt över halvkilot. Sen var det min tur, en fin bit det också runt 340 gr. MacMyra tog nästa även den en fin matfisk. Nu gick vi hem. Alla fick fisk + en plastpåse. En bra dag där MacMyra blev totalsegrare och får bjuda oss gubbar på wirre vilken dag som helst. Han fick fem fina firrar.
Nu bänkar vi oss i skinnsoffan och åker lite sprint, sopar till urmakarna från alperna ochslappar. I morgon är det "Sportlovsfiske" på vår egen sjö, det skall bli roligt.
pappa B
Skicka en kommentar