onsdag 17 februari 2010

GULD-paret Kalla & Ferry!!!

Phu.. Kallas urstarka guldlopp, på damernas 10 km frisitil och så Ferrys famntastiska insats och guld i skidskyttets masstart kommer att leva länge i mitt idrottsminne. Lika bestående kommer Hellners totala satsning som slutade med en snörplig men dock välförtjänt 4:e plats och ACOS enastående uppåkning till 4:e plats hon med. Hellner hade 1, 5 sekunder till bronspengen, ACO 11,5. Inte många sekunders marginal, men ändå så långt från den hägrande plåtbiten.
Nåväl, vi har två medaljer av ädlaste valör, grannarna i öst och väst har inte nått upp till de förväntningar man hoppats på och spekulerat med. Bara "ålderdamen" Björgen har fått hoppa upp på den olympiska prispallen så här långt. Björndalen och Nortug ovanligt bleka insatser,(skönt är väl det) har fått den norska truppen att vingla betänkligt. Just nu sopar de svenska damerna mot danskorna inne i curlinghallen. Hoppas att den städningen avslutas med fördel Sverige. Även den finska björnen tycks sova i sitt ide fortfarande, fast de lär väl piggna till när det drar ihop sig till hockeystriden.
I morgon blir det ny trupp ut på isen i Surtesjön. Sex grabbar (läs gubbar) och en tjej. Har finslipat utrustningen så nu skall "Skogarnas Konung" få en fight. Sov nu gott så kanske vi höres i morgon.
pappa B
Skicka en kommentar