måndag 22 februari 2010

Stortruten Nortug grejade det till slut...

Det var tur att han fick ordning på armar och ben och att kroppen höll. Norges Petter Nortug har spytt galla över de svenska åkarna och så körde han huvudet i dyngstacken själv vid sina två första lopp i OS. Hade det inte blivit medalj idag hade nog grabben gråtandes lämnat den olympiska arenan och åkt hem till mor och far.

Betydligt större framgångar har det norska rederiet Hurtigruten. Det mytomspunna rederiet går från klarhet till klarhet och nu presenterar man vad som ligger högst på utflyktstoppen. Bland rederiets utflykter är det Nordkap som dominerar och inte mindre än 49.483 passagerare följde med på utflykten till 71 grader nord. En mycket fin siffra och det verkar som om intresset står sig även i år.
-Nordkap är uppenbarligen en höjdpunkt på resan och en drivkraft för många av våra gä'ster. Detta förstår säkert alla som stått på platån och upplevt den överväldigande känslan. Den är helt unik, säger produktionschefen vid rederiet, Kristian Schultz....jag nöjde mig med en utflykt till bubbelpoolen och såg givetvis till att jag hade fint sällskap bland bubblorna. Här passerar vi polcirkeln, kapteten blåser i ångvisslan och 100-tals kameror klickar samtidigt. Nja, inte på oss i poolen utan på den förbipasserande klippan med polcirkelgloben på. Den mycket berömde resejournalisten Janne L tog bilden på oss.
Under det senaste åren har Hurtigruten gjort en enorm insats för att knyta till sig leverantörer av spännande utflyker av högsta kvalitet längst kusten. I fjol sålde man 230 000 utflyktsbiljetter och topp tre är Nordkap, Ishavskatedralen i Tromsö samt midnattskonsert, även den i Tromsö.
Inför sommaren så erbjuder rederiet 25% rabatt på utvalda avgångar. För 11 oförglömliga dagar ombord från 11.500 kronor upplever du största delen av Norges kust i hela sin prakt. Oavsett vilken årstid du väljer.
Nu kryper vi ner under täcket. Surtesjön med snöpulsning och borrande väntar i morgon. Natti
pappa B

2 kommentarer:

Synnøve. sa...

Ja det var nog tur han vann surprompen! Han borde skämmas! Så beter sig inte en RIKTIG idrottsman. Så får han vara hur duktig som helst. Jag som norsk skäms över Petter Nortugs uppförande!

Hurtigruten ja, de har satsat på resor även vintertid nu.
De har ökat antal resernärer nästan till 100 % på turer till nordlysets rike. Alltså de som vill se norrsken.
En helt genial ide.
Hoppas folk vill åka med dem även då.
Jag har lagt in en önskan om en tur med Hurtigruta i 50 års present. Det är om snart exakt ett år. Hoppas det slår in.
Klems på dig.
Synnöve.

pappa B sa...

Du behöver inte skämmas över Petter Northugs otrevliga uppträdande. Det skall han göra, om det finns några celler kvar i knoppen på honom. De andra åkarna i den norska truppen har beklagat hans syn på sina konkurrenter.
Håller tummarna på att du får åka med Hurtigruten på den stora dagen. Jag har åkt både en höst- och en vintertur Kirkenes-Bergen, helt superbt och bland det vackraste jag har upplevt.
Klems tebax