måndag 22 februari 2010

Stortruten Nortug grejade det till slut...

Det var tur att han fick ordning på armar och ben och att kroppen höll. Norges Petter Nortug har spytt galla över de svenska åkarna och så körde han huvudet i dyngstacken själv vid sina två första lopp i OS. Hade det inte blivit medalj idag hade nog grabben gråtandes lämnat den olympiska arenan och åkt hem till mor och far.

Betydligt större framgångar har det norska rederiet Hurtigruten. Det mytomspunna rederiet går från klarhet till klarhet och nu presenterar man vad som ligger högst på utflyktstoppen. Bland rederiets utflykter är det Nordkap som dominerar och inte mindre än 49.483 passagerare följde med på utflykten till 71 grader nord. En mycket fin siffra och det verkar som om intresset står sig även i år.
-Nordkap är uppenbarligen en höjdpunkt på resan och en drivkraft för många av våra gä'ster. Detta förstår säkert alla som stått på platån och upplevt den överväldigande känslan. Den är helt unik, säger produktionschefen vid rederiet, Kristian Schultz....jag nöjde mig med en utflykt till bubbelpoolen och såg givetvis till att jag hade fint sällskap bland bubblorna. Här passerar vi polcirkeln, kapteten blåser i ångvisslan och 100-tals kameror klickar samtidigt. Nja, inte på oss i poolen utan på den förbipasserande klippan med polcirkelgloben på. Den mycket berömde resejournalisten Janne L tog bilden på oss.
Under det senaste åren har Hurtigruten gjort en enorm insats för att knyta till sig leverantörer av spännande utflyker av högsta kvalitet längst kusten. I fjol sålde man 230 000 utflyktsbiljetter och topp tre är Nordkap, Ishavskatedralen i Tromsö samt midnattskonsert, även den i Tromsö.
Inför sommaren så erbjuder rederiet 25% rabatt på utvalda avgångar. För 11 oförglömliga dagar ombord från 11.500 kronor upplever du största delen av Norges kust i hela sin prakt. Oavsett vilken årstid du väljer.
Nu kryper vi ner under täcket. Surtesjön med snöpulsning och borrande väntar i morgon. Natti
pappa B
Skicka en kommentar