torsdag 25 februari 2010

Under all kritik...

Klockan 06.00 försökte jag spärra upp ögonen med hjälp av tändstickor för att se Tre Kronor leka sig fram till en seger i OS. Med handen på hjärtat och rak i ryggen beklagar jag detta skådespel. De svenska herrarna spelade precis som den lilla apparat flickorna pinkar med. Åk hem med er och fortsätt spara på era miljoner. "Foppa", snälla lägg nu av och bli inte en 100% looser, du har ju allt vad du behöver och säkert mer därtill. Bli en normal människa, väx upp. Slips-Nisse Gustavsson, packa trunken och plocka in en tandlös kanadick i båset, eller en finne i WCT-overall (finsk motsvarighet till vår kostym). Slut med allt daltande med nya och gamla miljonärer från NHL.
Heder åt det sargade damlag som ändå försökte så gott de kunde på längdstafetten. Lilla Pajala fick plåga sig igenom de sista fem kilometrarna och jag tror inte man hittar henne på något av Vancovers disqo denna afton. Lika tapper var Ingemarsdotter som förmodligan aldrig tidigare gjort ett sån fin fristils mil. Anna Olsson i fin form öppnade perfekt och Kalla körde så det vem mellan kullarna i Kanada. En frisk Haag och en Olofsson från skidskytteteamet och vi hade haft ett nytt guld. Tycker i alla fall att femte platsen var godkänt med tanke på omständigheterna.
Damernas bronsmatch blev ingen större hit i hockeyhistorien. Finskorna drog ner brallorna på våra svenska flickor och med nerverna liggandes ovanpå tröjorna i de sista skälvande minuterna i sista ordinarie period så fladdrade vårt hockeybrons all världens väg. Däremot sopade Team Norberg isen med kinesiskorna som kastade in sopborsten vid 9-3 till svenskorna. Minst ett silver och vi har 9 medaljer. Kan bli guld igen!
Damernas 30 kilometer och giganternas kamp över 50 kilometer blir helgens höjdare.(Hoppas de har TV på hotellrummen i Gävle). Minst en medalj till och vi slår rekordet från Turin.
Det är dags att stoppa tummen i mun och nana nu så jag är pigg i morgon. Då väntar en vass utflykt med MacMyra och grabbarna. Enligt den senaste informationen, så har "Länsman" råkat ut för någon form av krämpor och lär stanna hemmavid. Kan det vara mormyskan i tummen som spökar, eller har han klämt sig på klädnypan på det nya pimpelspöet? Skulle han hoppa av denna changtila utflykt så kommer han givetvis att få äta upp det så länge han lever, var så säker. Jag vet att han sitter i soffan och våndas nu och det är rätt åt honom.
Sov så gott, tag på dig en flanellpyjamas och lägg ut en plastpåse under lakanet utifall du skulle få för dig att bli sängvätare i natt
pappa B
Skicka en kommentar